Събития EVN България отчита по-високо потребление през ноември

EVN България отчита по-високо потребление през ноември

Неделя, 08 декември 2013 г., 10:41
Размер на буквите

EVN България отчита по-високо потребление ноемвриEVN България отчита по-високо потребление през ноември 2013 г. С навлизането в активния зимен сезон преди Коледа EVN България отчита традиционно завишаване на средните стойности на консумация на електроенергия при битовите клиенти. Средното потребление за ноември 2013 г. при битовите клиенти на EVN България е било 258 киловатчаса, което е по-високо спрямо ноември 2012 г. с 3,6%.

Тогава средното потребление е било 249 киловатчаса. В същото време обаче средната стойност на фактурите при битовите клиенти за ноември 2013 г. е 43,68 лв. с ДДС, докато година по-рано средната стойност е била 47,43 лв. с ДДС, съобщиха от пресцентъра на дружеството. Сред причините за това развитие може да се отнесат двете намаления на цените на електроенергията, които бяха направени през 2013 г. С навлизането в активния зимен сезон преди Коледа EVN България отчита традиционно завишаване на средните стойности на консумация на електроенергия при битовите клиенти. Според данните на дружеството средното потребление от 258 киловатчаса за ноември 2013 г. надвишава значително (с 20%) средното потребление за октомври 2013 г., което е било 215 киловатчаса. По-голямото ноемврийско потребление е дало отражение и във фактурите: средната фактура за ноември 2013 г. - 43,68 лв. с ДДС е по-висока с 19,5% спрямо тази за октомври 2013 г., която е била средно 36,55 лв. с ДДС. Посочените средни стойности на потребление и фактури не могат да се отнесат към даден конкретен случай, т.е. възможни са различия в месечната фактура за електрическа енергия. Консумацията на електроенергия при всеки клиент е индивидуална.

EVN България напомня на своите клиенти, че важно значение за консумацията на електроенергия, а оттук и за стойността на фактурата, има режимът и интензивността на потребление при всеки клиент, както и фактори като: ефективната изолация на стените и уплътняване на врати и прозорци, вид и брой на използваните уреди и техния клас на енергийна ефективност, поведението при ползване на електроуредите, броя на помещения в жилището, които се отопляват, броя живущи в жилището и др. Важно за всеки клиент е периодично да следи своята консумация на електроенергия чрез сверяване данните от измервателния уред (електромер).

EVN България напомня, че във всяка фактура за електроенергия, издавана от дружеството, се съдържа конкретният период, за който е отчетена електроенергията, количеството консумирана електроенергия, срокът на следващо отчитане, срокът на следващо плащане, както и телефонен номер за връзка с дружеството.

ЕVN България телефонен център 24 часа в денонощието: тел. за аварии 0700 1 0007, тел. за информация и справки 0700 1 7777, тел. за автоматична проверка на сметка 0700 1 0207, имейл Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , www.evn.bg.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |