Събития Семейният бизнес - управление, роли, правни, финансови и други проблеми

Семейният бизнес - управление, роли, правни, финансови и други проблеми

Сряда, 04 декември 2013 г., 09:25
Размер на буквите

Семейният бизнес - управление, роли, правни, финансови и други проблемиТърговско-промишлена палата - Стара Загора организира семинар за управление на семеен бизнес. Той ще се проведе на 11 декември 2013 г. (сряда) от 14:30 ч. в семинарната зала на Палатата. Лектор на семинара е Марио Дука.

Марио Дука е председател на Малтийската асоциация за семеен бизнес, собственик на семеен бизнес и водещ консултант в областта. Семейната фирма се отличава от останалия бизнес, защото преплита семейството, бизнеса и собствеността по неделим начин. Той предполага приемственост, съвместяване на служебни и семейни отношения.

И въпреки че в България, семейният бизнес е още в своята младост, семейните фирми вече се изправят пред предизвикателството на преструктурирането и предаването на бизнеса в ръцете на следващото поколение. Липсата на дефиниции, политики и подкрепа на семейните фирми не може да спре процеса.

Семейното бизнес консултиране не случайно има своите традиции в страни, където семейният бизнес се предава в ръцете на второ, трето, четвърто или пето поколение наследници. Въпросите, които трябва да се решават и проблемите, които възникват са общи, независимо от държавата, културата, времето или икономическата ситуация.

Задачата на семейния бизнес консултант е да даде една различна гледна точка - различна от тази на юриста или на финансиста, изваждаща на преден план интересите на семейството, но без емоциите, владеещи неговите членове. Използвайки система, където семейството, бизнеса и собствеността се разглеждат в тяхната неразривна цялост, семейният бизнес консултант е в състояние да приложи холистичен подход и да предложи решения, които да отчитат спецификата на предизвикателствата, пред които се изправят семействата със собствен бизнеса.

Участието в семинара е безплатно. Необходима е предварителна регистрация, която може да направите най-късно до 10 декември 2013 г., като изпратите попълнена регистрационна форма на имейл Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или на факс 042 626297, Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |