Събития Азбучни Смахнати мисли подреди Митко Динев: Истински суеверен е само този човек, който се отказва от тринайста заплата

Азбучни Смахнати мисли подреди Митко Динев: Истински суеверен е само този човек, който се отказва от тринайста заплата

Неделя, 20 декември 2009 г., 15:38
Размер на буквите

Въпрос на вкус, казало кучето и си облизало задните части.... Митко Динев би употребил по-директна дума, но точно този афоризъм не е негов. Затова пък сборникът, му Смахнати мисли изобилства от директни попадения в типичния му стил на поет-непукист.

Новата книга на Митко Динев хем разсмива, хем осмива, хем минутите убива. Създал съм я специално да има с какво да се занимавате, докато си губите времето в тоалетната, рече авторът при представянето на Смахнати мисли на 17 декември в залата на Регионалната библиотека Захарий Княжески в Стара Загора.

Митко Динев събира смахнатите си мисли от доста години. Едни са цензурни, други не, трети никак. За улеснение на читателя обаче, са подредени по азбучен ред. Да ги четеш е приятно, като да чоплиш майсторски изпечени и осолени тиквени семки. Защото, всички казват прост си като тиква, но са единодушни, че е полезно да я ядеш печена. Ей такава една логика витае из 250-те страници, изпъстрени с чалнати изречения от всякакво естество. Като това, например: Заплатата е като мензиса - идва веднъж в месеца и свършва за три дни, пише вестник Национална бизнес поща.
Или пък: Истински суеверен е само този човек, който се отказва от тринайста заплата. Или пък: Как да държите тъпаците в напрежение? Утре ще ви кажа.

Не всички остроумни хрумки в книгата са мои, признава Митко Динев. Те са фолклор в истинския смисъл на думата, пробля-съци на гнева, отчаянието и все още недоубитото словолюбие на българина, казва в предговора писателят Христо Карастоянов, който също като Митко Динев е убеден, че Във всеки от нас спи гений. И с всеки ден, все по-здраво!

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |