Събития Публична лекция на Н.Пр. Шин Менг-хо, посланик на Корея, в Стара Загора

Публична лекция на Н.Пр. Шин Менг-хо, посланик на Корея, в Стара Загора

Петък, 29 ноември 2013 г., 18:14
Размер на буквите

Публична лекция на Н.Пр. Шин Менг-хо, посланик на Корея, в Стара ЗагораНа посещение в Тракийски университет – Стара Загора беше посланикът на Република Корея Н.Пр. Шин Менг-хо. Дипломатът се срещна с ректора на университета и с представители на академичната общност. Пред студенти, преподаватели и служители Н.Пр. Шин Менг-хо изнесе публична лекция на тема Икономическо развитие на Република Корея – предпоставки за бъдещето.

Проф. Иван Станков, ректор на Тракийски университет – Стара Загора, представи госта пред студентите и преподавателите в Тракийски университет и заяви, че лекцията представлява голям интерес, тъй като Република Корея се развива много динамично, има конкурентоспособни компании, които са водещи в света и които са добре познати и в България. Впечатлява устойчивата икономика на Южна Корея във времена на икономически кризи. Азиатската страна има нисък държавен дълг и висок фискален резерв. Икономиката има и възможности за бързо справяне с извънредни финансови обстоятелства.

В своята презентация Н.Пр. Шин Менг-хо направи ретроспекция на развитието на Република Корея, спадовете и възходите в нейното икономическо развитие. Той отбеляза, че българският народ и младите хора нямат основание за песимизъм за бъдещето на страната си. Република Корея също е имала икономически кризи, но с много работа, упоритост, целенасочена стратегия за обучение и високи технологии народът на Корея стабилизира своята икономика и в момента се намира на 7-о място в света по индекс на икономически растеж. Народът на Република Корея разчита на младите хора и благодарение на тях се развиват иновационните технологии, туризмът и селско стопанство. Посланикът даде на студентите дружелюбен съвет – учете, учете, учете и пак учете. Той увери младите хора, че между двете страни може да има обмен на специалисти в областта на енергетиката, хранително вкусовата промишленост, в областта на културата и др.

Студенти от Тракийския университет – Стара Загора изявиха желание да изучават корейски език и да опознаят културата на Корея, съобщиха от ректората. Те помолиха за съдействие при организиране на това обучение и снабдяването с учебни пособия.

С голямо задоволство, очарован от любопитството на младите хора към културата на корейския народ, посланик Менг–хо обеща съдействие.
За спомен от гостуването си в Тракийски университет, Н.пр. Шин Менг-хо получи Почетен плакет, сертификат за публична лекция и други символи на Университета.

Публична лекция на Н.Пр. Шин Менг-хо, посланик на Корея, Тракийски университет – Стара Загора, посещение при лектора

Публична лекция на Н.Пр. Шин Менг-хо, посланик на Корея, Тракийски университет – Стара Загора, представяне

Публична лекция на Шин Менг-хо, посланик на Корея, Тракийски университет – Стара Загора, лекция

Публична лекция на Н.Пр. Шин Менг-хо, посланик на Корея, Тракийски университет – Стара Загора, връчване на символи

Публична лекция на Н.Пр. Шин Менг-хо, посланик на Корея, Тракийски университет – Стара Загора

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |