Събития Играем за Филип

Играем за Филип

Четвъртък, 28 ноември 2013 г., 11:23
Размер на буквите

Играем за ФилипМалкият Филип е на две години. Филип страда от детска церебрална парализа и се нуждае от лечение в чужбина. Родителите му са актьорите Кънчо Кънев и Ива Кънева. Професията им не позволява да осигурят с труда си всички средствата, които са нужни за лечението. Филип се ражда в седмия месец и лечение е започнало веднага.

Процедурите по рехабилитацията не са спирани нито за ден и днес резултатите са обнадеждаващи. Напредъкът е феноменален и детето се предвижва с лазене, но още не може да седи самостоятелно, споделя майка му. Лекарите казват, че Филип има шанс да проходи и да живее нормално. Вроденото заболяване не засяга интелектуалното му развитие, а само физическото. Предстои му ново посещение за лечение в Израел.

Родителите му имат силни надежди за прохождане. Но лечението трябва да продължи без спиране. В началото на януари 2014 г. предстои следващото ходене за задължителните процедури в Израел. В дома на Ива и Кънчо няма случайни играчки - всяка една от тях развива различни двигателни или интелектуални умения на Филип. От месец Филип пълзи, като все по-упорито използва ръце и крака и предвижването му е голям напредък.

Той е съхранен интелектуално и емоционално. Изключително будно дете е. Неговият интелект помага много и за физическото му развитие и затова вярваме, че ще успеем, казват родителите.

За пътуванията за лечение в Израел са необходими по 60 хил. лева на година, а рехабилитацията, която се прави за Филип в България, струва още няколко стотин лева всеки месец.

Много театрални състави от цялата страна подкрепиха семейството в неговата борба.

Драматичен театър Никола Вапцаров в Благоевград, където работят родителите на Филип, постави на сцена благотворително няколко представления и приходите от продадените билети помогнаха за лечението на детето.

Състуденти на родителите на Филип от НАТФИЗ се включват всеотдайно в благотворителни акции и кампанията "Играем за Филип" се превръща в кауза за много театри в страната. Най-много са сценичните изяви в София.
Артистите от Стара Загора също играят за Филип. Преди всяко представление на Драматичен театър Гео Милев във фоайето на театъра има кутия, в която могат да се оставят пари и резултат от инициативата има.
Актьорите от Държавен куклен театър Стара Загора също подкрепиха с играта си каузата на семейството и са готови да продължат да помагат по всички възможни за тях начини, казва директорът на театъра Дарин Петков.
Кампанията "Играем за Филип" получи подкрепата и на Съюза на артистите в България, Сатиричния театър Алеко Константинов, Столичния куклен театър, артистите от Креди арте, група за импровизационен театър ШиЗиПро, Професионална трупа за импровизационен театър в кино Влайкова и други състави и актьори.

В Стара Загора на 29 ноември 2013 г. от 19,30 часа в залата на Младежкия дом също ще има благотворително представление Хрониките на ХИВ. То е свързано със световния ден за борба със СПИН (1 декември) и с националната антиспин кампания Животът е безценен! Представлението е част от кампанията "Играем за Филип" и благотворителният вход е от 1 лев.

Семейството е благодарно на всички актьори, които са ги подкрепили и на всички хора, които са отделили от своите пари за тяхното дете.

Всеки може да го направи - и по време на постановките, които ще продължат, и чрез дарителската сметка в лева в Първа инвестиционна банка, IBAN: BG11FINV91501315914053, Филип Кънчев Кънев.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |