Събития Едвин Сугарев: Правителството има още няколко седмици живот (видео)

Едвин Сугарев: Правителството има още няколко седмици живот (видео)

Четвъртък, 21 ноември 2013 г., 19:35
Размер на буквите

Едвин Сугарев: Правителството има още няколко седмици животСегашната коалиция е ненормална и неморална. На лице са и всички симптоми за диктатура. Това заяви пред журналисти в Стара Загора известният български поет и общественик Едвин Сугарев. Той посети града заедно с колегата си Румен Леонидов по повод представянето на книгата си Подлите времена, написана през първите 9 месеца на тази година.

Изпитвам силни опасения, че ако така продължава ще се стигне до диктатура. Кога друг път се е случвало министър-председателят да казва, че държавните служители, които участват в опозиционни протести, ще бъдат отстранени. Кога управляваща партия е ангажирала за свои митинги хора, които кандидатстват за държавната администрация, заяви Едвин Сугарев.

Това правителство ни връща бавно, постепенно и страхливо - благодарение на обществената ярост, която се появи, в кръга на руските интереси, които не са равнопоставени, коментира поетът Ремун Леонидов.

Едвин Сугарев заяви, вижда по-скоро бъдеще на втория сценарий за развоя на политическата ситуация в България. Това правителство няма вече ресурса да издържи много дълго. Аз лично му давам не повече от няколко седмици живот. Вероятно в средата на зимата всички тези сламени хора ще рухнат и ще се стигне до нови избори - искат или не искат, каза още Сугарев.

На представянето на книгите на Едвин Сугарев - Подлите времена и на Йордан Василев - Това се случи пред очите ми присъства Петър Стоянов - президент на България от 1997 до 2002 г. Бившият държавен глава е сред главните герои на книгата на Василев.

Духът на времето е уловен в книгата. Много важно е да се знае, че е написана от Йордан Василев, който е от основателите на СДС, и което е най-важно - той излезе от политиката с реноме на изключително почтен човек. За да се разбере какво е днес и да се извлекат поуки, книги като тази трябва да бъдат прочетени, категоричен е Петър Стоянов. Той заяви още, че особено младите хора трябва да прочетат тази книга. Те трябва да познават най-новата ни история, за да не допускат грешките на прехода.

 

 

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |