Събития Община Стара Загора обявява обществена поръчка за избор на нова почистваща фирма

Община Стара Загора обявява обществена поръчка за избор на нова почистваща фирма

Четвъртък, 07 ноември 2013 г., 09:24
Размер на буквите

Община Стара Загора обществена поръчка избор концесионер чистотаДо края на деня (7 ноември) ще бъде обявена открита процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на постоянна фирма по почистването на Стара Загора. В момента временно чисти фирма Зауба, съобщи в интервю за Радио Стара Загора кметът Живко Тодоров, информираха от пресцентъра на Общината.

От 1998 г. не е провеждана обществена поръчка за договора по почистването. На конкурентен принцип сега ще бъде избрана фирма, за да се направи такъв контракт с нея, че да са ясни задълженията й и начините за контрол, уточни Тодоров. От 2 млн. лв. през 1998 г., заплащането на фирмата изпълнител е нараснало на 6,800 млн. лв. през 2010 г. По думите му, за първи път от 15 години насам ще бъде преустановена практиката парите за почистване да бъдат увеличавани всяка година. На последната си сесия от 31 октомври 2013 г. Общинския съвет гласува те да бъдат намалени с 800 000 лв.

Предстои издаването на акт 16 и разполагане на търговците по новите маси на общинския пазар, след което той ще бъде официално открит, каза още кметът.

Не сме били щедри на обещания преди две години. Приоритет за нас беше привличането на повече средства по европейските програми и успяхме да го постигнем, осигурили сме договори за близо 200 000 млн. лв. Това ни даде възможност да разполагаме с повече средства за инфраструктурни проекти и проекти за подобряване на градската среда, заяви Живко Тодоров в интервюто си по повод две години от встъпването му в длъжността кмет на Стара Загора.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |