Събития Българските винопроизводители показват вината си в Хонконг

Българските винопроизводители показват вината си в Хонконг

Понеделник, 04 ноември 2013 г., 19:13
Размер на буквите

Българските винопроизводители показват вината си в ХонконгОт 5 до 12 ноември 2013 г. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира търговска мисия в Хонконг, Китай, с участието на българските винопроизводители. В състава на търговската мисия са включени представителите на 12 български компании.

Това са: Александър Виниардес ООД - Ботево, обл. Ямбол; Бакхаус - 4 ООД - София; Блокстен ООД - Хасково; Бургозоне ЕООД - София; Винпром Плевен ЕАД - Плевен; Винарски съюз АД - Нисово, обл. Русе; Вини - Бошкилов ООД - Благоевград; Винарска къща Виноградец АД - Виноградец, обл. Пазарджик; Вини - СА АД - Асеновград; Винзавод АД - Асеновград; Винпром Ямбол ЕАД - Ямбол; Мая-Ди ЕАД - Казанлък.

грозде

Търговската мисия се организира по проект № BG161PO003-4.2.01-0001 Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия, по който ИАНМСП е институционален бенефициент. Финансирането е от Европейския фонд за регионално развитие чрез оперативна програма Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007 - 2013 г.

Със средствата на проекта Агенцията поема разходите за един представител от предприятие участнику като в сумата се включва разходът за: самолетен билет, вътрешен транспорт и трансфер, хотелско настаняване, отпечатване на каталог и др.

Участниците в търговската мисия ще бъдат посрещнати от г-жа Даун Чан, генерален мениджър изложби на Международното изложение за вина и спиртни напитки Hong Kong International Wine & Spirits Fair 2013, след което ще посетят щандове на индивидуални изложители. Програмата на мисията включва провеждане на официална делова среща с представители на Съвета за развитие на търговията на Хонконг, които ще ги запознаят с маркетингови услуги. Българските винопроизводители ще имат възможност да участват в редица семинари и конференции, част от съпътстващата програма на изложението.

Провеждането на търговски мисии в чужбина е един от инструментите, които Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия използва в дейността си по развитието на експортния потенциал на българските малки и средни предприятия. Те предоставят възможност за осъществяване на преки контакти между нашите компании с потенциални чуждестранни партньори, насърчаване на производствено коопериране и сключване на обвързани сделки. Участието в търговските мисии в чужбина води до повишаване на експортната култура на предприемачите чрез запознаване на място със специфичните изисквания за отделните стокови групи, адаптиране на българските продукти към съответния пазар, внедряване на добри производствени и търговски практики. Създаване на бизнес партньорства, познаване на специфични начини за промотиране на българските стоки водят до увеличаване обема на българския износ за приоритетни чуждестранни пазари.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |