Събития Цветан Цветанов: Правителството води неадекватна политика за решаване на проблема с бежанците (видео)

Цветан Цветанов: Правителството води неадекватна политика за решаване на проблема с бежанците (видео)

Петък, 25 октомври 2013 г., 17:17
Размер на буквите

Цветан Цветанов: Правителството води неадекватна политика за решаване на проблема с бежанцитеПоследните 5 месеца няма никаква адекватна политика спрямо решаването на проблема с бежанците и самият факт, че местната власт, кметовете не са информирани за решенията, които се взимат от изпълнителната власт, показва едно - липса на адекватна комуникация, заяви в Стара Загора бившият вътрешен министър в кабинета Борисов - Цветан Цветанов.

Той беше гост на официалното откриване на спортната зала в двора на СОУ Иван Вазов. Цветан Цветанов подчерта, че българо-турската граница е надеждна и се охранява добре. В 274-километровия обсег има изградена интегрирана система за видео наблюдение на 54-километров участък и засича незаконно влизащи в страната бежанци. Изпреварващо ние получаваме информация от това видео наблюдение за подобни емиграционни групи към страната. Грешка е, че правителството не подходи сериозно към изградената двустранна основа с Турция да поиска пълно съдействие за решаването на този проблем.

Цветанов припомни, че по време на управлението на ГЕРБ Бойко Борисов е провел две изнесени заседания на правителството в Анкара, които са били от голяма полза за двустранните връзки в посока на решаване на бежанските проблеми. Имали сме пълно разбиране и много адекватно сме противодействали на този засилващ се миграционен поток в последните 10 месеца, но за голямо съжаление днес не виждаме тази комуникация и диалог, а и това, което направиха управляващите не е най-доброто, добави зам.-председателят на ГЕРБ

Следващата седмица парламентарната група на ГЕРБ ще иска изслушване на премиера и на вътрешния министър относно политиката за решаване на проблема с бежанците.

 

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |