Събития Августида 2013 привлече водещи български и чуждестранни изложители (видео)

Августида 2013 привлече водещи български и чуждестранни изложители (видео)

Понеделник, 21 октомври 2013 г., 09:00
Размер на буквите

Августида 2013 привлече водещи български и чуждестранни изложителиСтотици старозагорци и гости на града от страната и чужбина посетиха второто издание на Фестивала на виното и културното наследство Августиада, който се проведе на античната улица в Регионален исторически музей - Стара Загора. Те имаха възможност да дегустират над 200 вида елитни вина от България, Австрия, Гърция, Турция и Македония.

Форумът е организиран от Община Стара Загора, Търговско-промишлена палата и OINORAMA wine consulting & business solutions. Страна партньор тази година беше Австрия. Зам.-посланикът Волфганг Кучера и търговският съветник в австрийското посолство в София Михаел Ангерер бяха сред официалните гости.

Нека всички заедно подкрепяме инициативи като Августиада, защото те помагат за развитието на града ни, каза по време на официалното откриване на фестивала зам.-кметът на община Стара Загора Иванка Сотирова.

Фестивалът събира историята, бизнеса, философията, любовта и начина на живот на Стара Загора, заяви в приветственото си слово областният управител Живка Аладжова.

Пожелахме си още по време на първото издание Августиада да стане водещ туристически акцент на Стара Загора, да привлича посетители от България и чужбина и да разнася славата на 8-хилядолетната история на града, каза председателят на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов.

За втора поредна година правим опит да съчетаем полезното с приятното, да представим хубавите вина не само от България, но и от Балканския регион, съчетани с подходяща храна. Щастливи сме, че популярността на форума расте, каза Галина Нифору, управител на OINORAMA wine consulting & business solutions.

Фестивалът беше придружен от богата музикална и кулинарна програма. Поздрав отправиха танцьори от Халкидики. Талантливите актьори от Младежката театрална студия Сцена 99 с ръководител Христофор Недков пресъздадоха ритуала Бог Дионис слиза при хората. С играта си те заредиха с много настроение гостите, които станаха свидетели на откриването на фестивала и бяха дошли, за да са сред първите, които ще посетят изложението на вина.

Истинско изкуство е да се съчетава виното с храната. Тогава удоволствието е пълно, коментира президентът на Executive Chefs Club of Greece Парасхос Аксиотис.

Освен на хубавите вина гостите на гала вечерта в Държавна опера Стара Загора имаха удоволствието да се насладят кулинарните изкушения, подготвени от председателя на Chefs Club Стара Загора Тони Иванов, членовете на клуба и шеф-готвач Петър Йоргов, носител на приза Най-добър готвач на България за 2009 г.

Концерт изнесоха австрийските класически акордеонисти Пол Шуберт и Атанас Диновски с оркестъра и хора на операта.
Младите музиканти зарадваха със своите изпълнения и посетителите на изложението. Те гостуваха на фестивала благодарение на Австрийското посолство в България.

Вино Розе на Шато Коларово събра най-много от гласовете на посетителите на Фестивала на виното и културното наследство Августиада в Стара Загора и спечели приза Златна Августиада.

Много сме щастливи, че посетителите оцениха и класираха нашето вино на първо място. То е съвсем ново и е само то Мавруд, сподели Калоян Стоянов от Шато Коларово.

Сребърна Августиада завоюва червено вино Каризма на винарска изба Драгомир, а Бронзова Августиада получи Вила Любимец за червеното вино InSoLo.
Всички изложители получиха грамоти за участието си във второто издание на фестивала. Наградите връчиха председателят на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов, Галина Нифору - управител на OINORAMA wine consulting & business solutions, които са организатори на Августиада и Светла Димитрова - директор на Регионален исторически музей, който беше домакин на форума.

Чрез жребий бяха изтеглени имената на участвали в гласуването, които получиха награди и приятни изненади.

Висока оценка на фестивала даде виненият експерт Вили Гълъбова. Изключително съм впечатлена от доброто представяне на българските вина и от начина, по който е обединен потенциала в Стара Загора за провеждане на Августиада. Вие сте пример за цяла България. Събитието е невероятно, коментира Вили Гълъбова.

Организаторите и участниците в изложението си пожелаха до нови срещи на третото издание на Августиада през 2014 г.


Августиада 2013 събра изложители от България и чужбина и стотици почитатели на виното

Теоретична конференция Августиада се проведе в Регионален исторически музей - Стара Загора

Баристите разкриват тайната на кафе еспресо - 30 милилитра и приготвяне за 30 секунди

Най-добрите готвачи на Стара Загора очароваха гостите на галавечерта,
посветена на Фестивала на виното и културното наследство Августиада

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |