Събития Тайната на кафе еспресо - 30 милилитра и приготвяне за 30 секунди

Тайната на кафе еспресо - 30 милилитра и приготвяне за 30 секунди

Петък, 25 октомври 2013 г., 08:29
Размер на буквите

Кафето не служи само за събуждане, заради кофеина, който съдържа. То е силен антиоксидант и ако правилно го приготвим може да бъде полезно, каза Кирил Кирилов - главен барист на My Gourmet CaféКафето не служи само за събуждане, заради кофеина, който съдържа. То е силен антиоксидант и ако правилно го приготвим може да бъде полезно, каза Кирил Кирилов - главен бариста на My Gourmet Café. Той и негови колеги от Асоциацията на българските баристи участваха във Фестивала на виното и културното наследство Августиада в Стара Загора и предлагаха на посетителите кафе с незабравим вкус.

Всеки метод на приготвяне има своите изисквания - температура на водата, времето на изтичане на водата, за да се извлекат само етеричните масла.
Еспресо се сервира в дебелостенна чаша, за да съхрани по-дълго топлината и каймака. Тя трябва да събира 40 мл, а самото кафе трябва да бъде 30 мл и да изтече за 30 секунди, обясни Кирил Кирилов.

Като количество изглежда много малко, но в него са концентрирани полезните съставки. Докато дългото кафе, което масово се поръчва по заведенията, е с разводнен вкус. В чашата попадат много кофеин и вредни съставки, заради по-дългото времетраене на приготвянето му, заяви главният бариста.

Професията на бариста става все по-модерна. Това е специалист, който е изцяло запознат с отглеждането на кафето, с обработката му, с начина на изпичане, на приготвяне и сервиране, каза още Кирил Кирилов.

Една от мисиите на българските баристи е да повишат културата на консумация на кафе, заради ползите от ароматната напитка. За целта асоциацията организира семинари и демонстрации.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |