Събития Изграждането на регионалното депо за отпадъци ще започне в началото на 2014 г.

Изграждането на регионалното депо за отпадъци ще започне в началото на 2014 г.

Четвъртък, 24 октомври 2013 г., 15:52
Размер на буквите

Изграждане регионално депо отпадъци 2014 г.На 31 октомври ще се проведе редовната сесия на Общински съвет – Стара Загора. Сред по-важните точки в дневния ред е предложението на кмета Живко Тодоров за определяне размера на таксата за битови отпадъци за 2014 г. Предлаганото увеличение се налага най-вече поради увеличените разходи на Община Стара Загора.

От следващата година всички общини, които нямат изградени съоръжения за третиране на битовите отпадъци, ще плащат двойно повече отчисления към екоминистерството. Заради неизграденото регионално депо Община Стара Загора ще прави отчисления от бюджета в размер на 70 лева на тон, каза предсеателят на Общински съвет - Стара Загора Емил Христов. Предложението, което ще разглеждат общинските съветници, е такса смет за гражданите да се повиши от 1,2 на 1,5 промила, а за бизнеса - от 3 на 3,5 промила, припомниха от пресцентъра на Общината.

Строителството на депото край Ракитница ще се забави заради промяна в Закона за горите, която предвижда терен от 220 дка горски фонд от парцела да бъде закупен. Заради процедурата за закупуване, строителството на депото ще започне в началото на 2014 г.

Председателският съвет взе решение за отправяне на официално писмо до министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева за безвъзмездно прехвърляне на активите на Специализираната болница за пневмо-фтизиатрични заболявания в Стара Загора на държавата. Предложението е подкрепено от всички членове на Председателския съвет.

По време на сесията на 31 октомври ще бъде гласувано и поемането на дългосрочен общински дълг за финансиране на проект Зелена и достъпна градска среда за жителите на Стара Загора, както и ще бъде разгледан общинския план за развитие на община Стара Загора за периода 2014-2020 г.

Ще бъде гласувано и решението за присъждане на литературната награда Николай Лилиев на Виолета Бонева за значим принос към националната и международната култура.

Общинският съвет ще присъди колективната награда Икар на отбора от Професионална гимназия по електроника Джон Атанасов за високи постижения в програмата Евроскола и представянето на България в Европейския парламент. Индивидуалната награда Икар ще бъде дадена на Иван Петков, възпитаник на ГПЧЕ Ромен Ролан, за постижения в международни и национални конкурси по публична реч. Към момента той е студент в специалност Арабистика на СУ Климент Охридски.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |