Събития Августиада събра в Стара Загора стотици ценители на виното (видео)

Августиада събра в Стара Загора стотици ценители на виното (видео)

Събота, 19 октомври 2013 г., 15:07
Размер на буквите

Августиада събра в Стара Загора стотици ценители на винотоСтотици старозагорци и гости на града от страната и чужбина посетиха второто издание на Фестивала на виното и културното наследство Августиада, където дегустираха над 200 вида вина от България, Австрия, Гърция, Турция и Македония. Форумът е организиран от Община Стара Загора, Търговско-промишлена палата и OINORAMA wine consulting & business solutions.

Фестивалът се провежда на 19 и 20 октомври на Античната улица в Регионалния исторически музей и е придружен от богата музикална и кулинарна програма. Страна партньор тази година е Австрия.

Форумът беше открит официално от областния управител на Стара Загора Живка Аладжова, зам.-кметът Иванка Сотирова, Олег Стоилов - председател на Търговско-промишлена палата - Стара Загора и Галина Нифору - управител на OINORAMA wine consulting & business solutions. Приветствия отправиха зам.-ръководителят на мисията на Австрийското посолство Волфганг Кучера и Михаел Ангерер, търговски съветник на Австрия в България.

Поздрав отправиха танцьори от Халкидики, а талантливи актьори от Младежката театрална студия Сцена 99 с ръководител Христофор Недков пресъздадоха ритуала Бог Дионис слиза при хората. Известните класически акордеонисти от Австрия Пол Шуберт и Атанас Диновски изнесоха концерт в лапидариума на музея.

Когато опитам хубави вина започвам да мисля с какви ястия да ги съчетая. Когато комбинацията е перфектна се събуждат много приятни усещания, коментира президентът на Executive Chefs Club of Greece Парасхос Аксиотис. Той и колегите му ще приготвят за посетителите на фестивала специални пушени октоподи от залива на Порто Карас и пастърма от барбун.

Вторият ден от Фестивала на виното и културното наследство Августиада завърши с изискана галавечеря с четиристепенно гурме меню,  приготвена от шеф-готвачи Петър Йоргов от ресторант Дивайн - Варна и Тони Иванов от  ресторант Форум - Стара Загора, който е председателят на Chefs Club Стара Загора. Вината за вечерта бяха от изби, представени в изложението Августиада.

Изложението продължава на 20 октомври от 12:00 часа, а в 16:00 часа ще бъдат наградени първите три винарски изби, събрали най-много от гласовете на посетителите на фестивала.

Августиада 2013 - Стара Загора Августиада 2013 - Стара ЗагораАвгустиада 2013 - Стара Загора Августиада 2013 - Стара Загора

Августиада 2013 - Стара Загора Августиада 2013 - Стара Загора

Августиада 2013 - Стара Загора Августиада 2013 - Стара Загора

 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |