Събития В Стара Загора се проведе конференция Августиада (видео)

В Стара Загора се проведе конференция Августиада (видео)

Петък, 18 октомври 2013 г., 16:04
Размер на буквите

В Стара Загора се проведе конференция АвгустиадаВ Регионален исторически музей - Стара Загора се проведе втората конференция Августиада, която беше открита от председателя на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов. Тя е в рамките на едноименния Фестивал на виното и културното наследство, който ще бъде официално открит на 19 октомври от 11,30 часа пред сградата на музея.

Люси Чакърова - генерален мениджър на Интер Травел Партнърс ЕООД представи различните сфери на туризъм в 9-те провинции в Австрия, която тази година е страна партньор на Августиада.

Австрия е на 9-о място в света като туристическа дестинация. Годишно се посещава от 35 млн. туристи. Приходите от тази дейност са в размер на 44,1 млрд. евро и формират 15% от брутния вътрешен продукт на държавата, каза Люси Чакърова.

Реставраторът от Регионален исторически музей - Стара Загора Ренета Караманова говори по темата Стара Загора - център на античното мозаечно изкуство.

Интересни факти с практическа насоченост за износа на български вина в Китай посочи Виктор Азманов, председател на Българо-китайската търговско-промишлена камара.

Българските вина се продават успешно на китайския пазар, и то не само в големите градове. Например в големия, но малко известен в България град Чун Чин, е разположен един от големите дестрибутори на български вина, който продава около 250 000 бутилки годишно, каза Виктор Азманов. Дори и малки винопроизводители могат да стъпят на пазара в Китай. На тях препоръчвам участие в групови щандове на изложения, които представляваната от мен Камара организира целогодишно. Също така имаме и шоурум, в който могат да участват различни компании, добави още председателят на Българо-китайската търговско-промишлена камара. Той съветва българските винопроизводители, които тепърва ще стъпят на китайския пазар, да започнат с най-ниския ценови сегмент, който предлагат. Това означава 1,25 - 1,30 евро на бутилка на едро, като цената е за България.

Нашите червени вина са далеч по-търсени от белите и далеч по-познати на китайския пазар. Много е важно винопроизводители, които ще изнасят за Китай, да предлагат бутилки, които са с тапа, независимо дали е коркова или синтетична. Не се приемат бутилки с винт, обясни Виктор Азманов.

Износът на наши вина в Китай може да бъде много по-голям, но липсва национална реклама, която да представи България. Тогава ще се продават и повече други български стоки, ще идват и повече туристи от Китай, коментира г-н Азманов.

Фестивалът на виното и културното наследство Августиада предизвиква силно впечатление и се оформя като събитие, което трайно ще стои на българската винена сцена. То допринася и за повишаването на културата на консумация на вино, каза експертът Вили Гълъбова, която коментира пред участниците в конференцията високите качества на австрийските вина, които те имаха възможност лично да дегустират.

Стара Загора - конференция Августиада
Виктор Азманов, председател на Българо-китайската търговско-промишлена камара (вляво), и Олег Стоилов, председател на Управителния съвет на Търговско-промишлена палата - Стара Загора, пред аудиторията в залата на Регионален исторически музей - Стара Загора

Стара Загора - конференция Августиада

Стара Загора - конференция Августиада

Оргонизаторите на Фестивала на виното и културното наследство Августиада и домакините от Регионален исторически музей - Стара Загора отправят покана към всички старозагорци и гости на града да посетят изложението на вино, съпроводено от кулинарни изненади. Откриването е в събота, 19 октомври, от 11,30 часа.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |