Събития Представители на Бавария проучват бизнеса в Стара Загора (видео)

Представители на Бавария проучват бизнеса в Стара Загора (видео)

Четвъртък, 17 октомври 2013 г., 12:03
Размер на буквите

Стара ЗагораИкономическите сектори в България, които представляват интерес за Бавария по отношение на инвестиции и съвместен бизнес, са енергетика, технологии за опазване на околната среда, строителство и машиностроене. Това заяви пред журналисти на пресконференция в Търговско-промишлена палата - Стара Загора Урзула Хайнцел.

Тя е заместник-директор на дирекция Югоизточна Европа, Централна Европа, ОНД в Баварското държавно министерство на икономиката, инфраструктурата, транспорта и технологиите. Тя участва в информационна среща Бавария - възможности за бизнес контакти, организирана от представителството на Бавария в България и Търговско-промишлената палата - Стара Загора.

В брифинга участваха още председателят на Палатата Олег Стоилов, Кристине Хамери - зам.-ръководител на икономическия отдел в посолството на Германия в София и д-р Митко Василев - представител на Бавария в България и главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара.

Свободната държава Бавария е най-голямата по площ сред 16-те федерални провинции в Германия. Тя има представителства в цял свят, от 10 години и в България, и посещението ни в Стара Загора има за цел да се запознаем с бизнеса в града, както и да представим възможностите на Бавария, каза още г-жа Хайнцел.

Посолството на Германия работи в тясно сътрудничество с Германо-българската индустриално-търговска камара в посока на развитие на двустранните икономически връзки, добави Кристине Хамери.

Бавария също се стреми към привличане на чуждестранни инвестиции. Федералната провинция има Агенция Инвестиции за Бавария, която подпомага потенциалните инвеститори, като прави проучвания на пазара, съдейства при намирането на седалище и посредничи в контактите между предприятията, каза още Урзула Хайнцел.

Германия е водещ търговско партньор и е най-големият пазар за износ на български стоки, заяви д-р Митко Василев. През 2012 г. общият стокообмен между двете страни е в размер на 4,8 млрд. евро, като стокообменът между България и Бавария е за 783 млн. евро. Прогнозата ми е, че стокообменът за тази година ще надвиши 5 млрд. евро, каза още представителя на Бавария в България. В икономическо отношение Бавария е третата по значение федерална провинция за България след Северен Рейн-Вестфалия и Баден-Вюртемберг.

Информационната среща Бавария - възможности за бизнес контакти е от изключителна важност за представителите на бизнеса от Стара Загора и се надявам на създаване на кооперационни връзки с предприемачи от немската провинция, а също и за привличане на инвестиции в региона, каза председателят на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов.

Срещата се проведе на 17 октомври в ресторанта на хотел Мериан Палас в Стара Загора. В нея участваха около 60 представители на фирми от Стара Загора и региона.

Бавария - ТПП - Стара Загора

ТПП - Стара Загора

Бавария
Срещата с предприемачи от Стара Загора

Представители на Бавария проучват бизнеса в Стара Загора, пресконференция
Пресконференция в залата на ТПП - Стара Загора преди провеждането на бизнес форума

Представители на Бавария проучват бизнеса в Стара Загора, зала на ТПП - Стара Загора

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |