Събития Казанлък не иска лагер за бежанци (видео)

Казанлък не иска лагер за бежанци (видео)

Сряда, 16 октомври 2013 г., 14:09
Размер на буквите

Казанлък не иска лагер за бежанциЖителите на Казанлък са силно обезпокоени от тиражираната информация за правителственото намерение Центърът за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР в Казанлък да бъде закрит и превърнат в бежански лагер. В пълно невидение по въпроса е поставен и кметът Галина Стоянова.

Тя научава за това от депутата от Коалиция за България Атанас Пъдев и от областния председател на БСП Васил Самарски. Градоначалникът изпрати питане до премиера и вътрешния министър, но до момента обратна връзка няма.

В никакъв случай не трябва да се разрешава създаването на бежански лагер в центъра на България. Близостта на военния завод Арсенал, наличието на военния полигон, който е действащ и е до вратата на полицейската школа, а в подножието ѝ се намира Казанлъшката гробница, която е включена в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО и се посещава от хиляди туристи - само тези три факта са напълно достатъчни, за да се разбере, че такова решение е невъзможно и не би трябвало да се случва, категорично заяви Галина Стоянова.

Всички институции и депутатите от региона са твърдо против закриването на полицейската школа и пребазирането ѝ в бежански лагер. В района на Казанлък има обекти, които са изключително важни за националната сигурност и присъствието на бежанци приемаме за крайно неподходящо. Това не бива да се случва, заяви областният председател на БСП Васил Самарски.

За намеренията на правителството не е уведомен и областният управител на Стара Загора Живка Аладжова. Тя увери, че ще проведе среща с вътрешния министър и, че застава категорично зад запазването на Центъра за подготовка на специалисти към Академията на МВР.

В Община Казанлък се проведе заседание на Кризисния щаб. На 16 октомври беше изпратена и декларация до президента, премиера и до вътрешния министър, в която се изразява категоричното несъгласие да бъде закрита полицейската школа и превърната в бежански лагер. Общината не разполага с инфекционист и епидемиолог и няма достатъчен болничен ресурс. Настоява се също в разумен срок управляващите да дадат ясен отговор.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |