Събития Спектакъл на Държавна опера Стара Загора е номиниран за наградата Златна лира

Спектакъл на Държавна опера Стара Загора е номиниран за наградата Златна лира

Понеделник, 14 октомври 2013 г., 09:19
Размер на буквите

Спектакъл Държавна опера Стара Загора номиниран награда Златна лираСпектакълът Севилският бръснар (адаптация за деца) на Държавна опера Стара Загора е номиниран в категорията Постановъчен екип за наградата Кристална лира на Съюза на музикалните и танцови дейци в България. Номинацията е направена от председателя Радка Михайлова и всички членове на Постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания при Общински съвет - Стара Загора.

Тази модерна адаптирана за деца постановка беше реализирана със средства от общинския календар за културни дейности за настоящата година.
Номинирането ни е успех и признание не само за постановъчния състав, а за Опера Стара Загора. Изключително сме радостни, че журито е оценило идеите ни и реализацията им в този спектакъл, който въвлича децата в магията, наречена опера, разкрива им тайните и на създаването на оперната продукция – споделя режисьорът Славчо Николов, съобщиха от пресцентъра на Операта.

На 1 ноември в НДК ще бъдат връчени наградите на всички победители в отделните 15 направления в музикално-изпълнителското и танцово изкуство на наградата Кристална лира, в присъствието и на всички номинирани, съобщиха от Съюза на музикалните и танцови дейци. Скоро номинациите ще бъдат публикувани на сайта на съюза.

От премиерата на 17 април 2013 г. на сцената на Държавна опера Стара Загора Севилският бръснар се радва на силен интерес и е добре приета от младата публика. В постановъчния състав освен режисьора Славчо Николов са още: художникът на декора – Александър Гьошев, преподавател по Илюстрации в АМТИИ, Пловдив, хореографът – Ромина Славова, балерина в Старозагорската опера, магистър по балетна педагогика в АМТИИ, Пловдив. Музикалните номера са подготвени от диригента Здравко Лазаров.

Спектакълът се реализира изцяло с артисти на Държавна опера Стара Загора - Фигаро е Иван Кабамитов, Граф Алмавива – Ивайло Йовчев и Марк Фаулър, Розина – Яница Нешева, Д-р Бартоло – Евгений Арабаджиев, Дон Базилио – Петър Янкулов и Ивайло Джуров (гост).

Веселият и забавен разказ на спектакъла е украсен от изящната игра на част от балета на Старозагорската опера – Петя Вънева и Яна Кафалиева представят ролята на Берта, Ивелин Христакиев е Евел, а Александър Желев и Драгомир Христов – Лаженест. По време на цялото действие на сцената е и пианистката Мануела Манолова, която съвсем по френски може да наречем Човекът-оркестър.

На 15 октомври от 11,00 часа е първото за новия творчески сезон представление на Севилският бръснар. Малките зрители, разположени на сцената, ще попаднат в Севиля през 18 век, ще станат част от една заплетена любовна история, която въпреки всички препятствия завършва щастливо!

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |