Събития Започна изграждането на канализацията в кв. Кольо Ганчев - запад

Започна изграждането на канализацията в кв. Кольо Ганчев - запад

Сряда, 09 октомври 2013 г., 13:56
Размер на буквите

Изгражаден канализация кв. К. ганчев - западБлизо 4 км канализационна мрежа ще бъде изградена на 10 улици в кв. Кольо Ганчев – запад като част от Водния проект, който изпълнява Община Стара Загора. По този начин ще бъде изцяло завършена канализацията на квартала. Общата стойност на обекта е 3,421 млн. лева.

Стартът на фактическото изпълнение на проекта, чиято първа копка беше направена на 19.07.2013 г ., започна днес на ул. Копринка в присъствието на кмета Живко Тодоров и представители на общинския екип, подготвил проекта. Общо 3 800 м канализация ще бъде изпълнена по улиците Ведрина, Радост и Кап. П. Ангелов, Тракийка, Славей, Ц. Церковски и Чипровско въстание, Добруджа, Захари Зограф, Българско възраждане и Лилия.

Към канализацията ще бъдат изградени съответните съоръжения – събирателни шахти, дъждоприемни шахти, сградни отклонения.

В уличните участъци, където се извършват строително-монтажни дейности, ще бъде затруднено временно придвижването на гражданите и автомобилите.

Изграждането на новата мрежа включва изрязване на асфалтова повърхност, изкопни работи с багер на дълбочина 2-4 м, засипване на изкопи с каменни фракции и пясък, укрепване и разкрепване на изкопите, разваляне и възстановяване на настилка и др.

Крайният срок за приключването на обекта е 08.05.2014 г. Изпълнител на дейностите е Обединение Воден проект Стара Загора. Строителният надзор се осъществява от Трансконсулт – БГ ООД.

По реализацията на Водния проект ще бъдат изпълнени още главен колектор по улица Княз Борис І, отливен канал и дъждопреливник, канализационна и водоснабдителна мрежа в кв. АПК и канализационна мрежа на село Богомилово, с което ще бъде завършен целият канализационен цикъл на Стара Загора и ще бъдат решени напълно проблемите с водоснабдяването и канализацията на града.

 

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |