Събития Модернизираният пазар в Стара Загора ще отвори врати през октомври (видео)

Модернизираният пазар в Стара Загора ще отвори врати през октомври (видео)

Сряда, 09 октомври 2013 г., 09:11
Размер на буквите

Модернизиран пазар Стара Загора открит октомвриОбщина Стара Загора работи по проекти с европейско финансиране за над 160 млн. лева и предстои откриването на част от обектите. Модернизираният централен пазар, който е първият одобрен проект по инициативата JESSICA, ще бъде готов на 16 септември и дни след това ще бъде официално открит, съобщи кметът Живко Тодоров. Съоръжението е с европейска визия и с необходимите удобства за търговците и клиентите.

Приключи възстановяването на античния форум до Операта. Очаква се само доставката на оборудването, а откриването ще се състои до края на октомври. Обектът е изграден по проект Превръщане на културно-исторически паметници от античния период на Стара Загора в туристическа атракция. Той е на стойност 4,387 млн. лева и е съфинансиран по ОП Регионално развитие.

До края на годината трябва да бъдат готови Центровете от семеен тип и в началото на 2014 г. да започне оборудването им, каза още кметът.

До края на 2013 г. трябва да бъде финализиран и проектът за реконструкция и обновяване на Онкодиспансера в Стара Загора. Проектът е на стойност 6,770 млн. лева и е финансиран по ОП Регионално развитие. Здравното заведение ще разполага с високотехнологична апаратура.

В момента се доставя оборудването за новата спортна зала в двора на СОУ Иван Вазов. Очаква се модерното съоръжение да бъде открито до края на октомври.

През последните месеци бяха извършени основни ремонти на улици. В момента се осъществява цялостен ремонт на ул. Христо Ботев и бул. Ген. Столетов, който е в рамките на проект Зелена и достъпна градска среда на стойност 5 млн. лева. Предстои озеленяване и поставяне на пътна маркировка по новоремонтираните участъци, съобщи Живко Тодоров.

Община Стара Загора ще приложи проекта на инж. Пламен Буланов, който е за организация на движението. Той включва много еднопосочни улици в центъра на града с осигуряване на места за паркиране в едната лента. Една от улиците ще бъде Хаджи Димитър Асенов. Движението ще бъде еднопосочно от юг към север. Промените се налагат заради нерегламентирано паркираните автомобили, които затрудняват движението в двете ленти. С новата организация ще се отпуши трафикът, обясни кметът на Стара Загора.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |