Събития Покана за участие в Българо-хърватски бизнес форум

Покана за участие в Българо-хърватски бизнес форум

Вторник, 08 октомври 2013 г., 08:10
Размер на буквите

Стара ЗагораБългаро-хърватски бизнес форум ще се проведе на 15 октомври 2013 г. (вторник) от 10 часа в София в Българска търговско-промишлена палата (ул. Искър 9, зала А). Бизнес форумът е по повод на официалното посещение на президента на Република Хърватия Иво Йосипович в България. Организатори на форума са Българската търговско-промишлена палата, Икономическата камара на Хърватия и посолството на Хърватия в София.

В официалното откриване на форума ще участват президентът на България Росен Плевнелиев и президентът на Хърватия Иво Йосипович.

През 2012 година се отчита тенденция на диверсификация на стокообмена между България и Хърватия. но все още значителна част остава концентрирана в търговията с нефтени продукти. Водещи стоки в износа на България са: рафинирана мед и медни сплави в необработен вид, нефтени масла, хлебарски, тестени и сладкарски или бисквитени продукти, минерални или химични торове, плосковалцувани продукти от желязо или от нелегирани стомани. При вноса от Хърватия преобладават: минерални или химични торове, хартия и картони, жици, кабели и други изолирани електрически проводници, машини и устройства за събиране на реколтата в земеделието.

По време на форума се предвижда представяне на инвестиционния климат и бизнес среда в Хърватия, както и бъдещите възможности за сътрудничество с България в областта на европейските проекти. След събитието участниците ще имат възможност да се срещнат с представителите на Икономическата камара на Хърватия и да зададат своите въпроси.

При интерес за участие във форума е необходимо в срок до 11 октомври (петък), да бъде изпратена попълнена регистрационна форма на имейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или факс 02 9873209. За повече информация: Дирекция международно сътрудничество и организации БТПП тел. 02 8117421; 02 8117494.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |