Събития Трафик Контрол представи система за контрол и управление на обществен градски транспорт

Трафик Контрол представи система за контрол и управление на обществен градски транспорт

Неделя, 06 октомври 2013 г., 17:01
Размер на буквите

Трафик Контрол представи система за контрол и управление на обществен градски транспортСтарозагорската фирма Трафик Контрол ООД (част от Технопол ЕООД) представи на тазгодишния есенен Пловдивски панаир с голям успех разработената и вече внедрена в Стара Загора система за контрол и управление на обществен градски транспорт.

Системата включва административен модул, в който се въвежда цялата информация от и за превозвачите, от и за общинската информационна мрежа - спирки, маршрути и разписания. Може да поддържа неограничен брой транспортни средства, фирми превозвачи и инфраструктурни елементи. Работи в реално време, като показва в таблици и на карта движението на превозните средства и тяхното закъснение или избързване. Генерира всички видове справки, необходими за контрола, зададени от общинското ръководство. Системата има уеб интерфейс за наблюдение през мобилен телефон. Освен в Стара Загора, системата е внедрена и във Варна, пише вестник Национална бизнес поща.

На щанда на Трафик контрол на Пловдивския панаир за първи път в България се представят в сътрудничество с италианската фирма ProAMBIENTE и иновативни системи за мониторинг на околната среда. Сред тях са пространствено сканираща система за реконструкция на тримерното разпределение на газови замърсители (напр. NO2, SO2), миниатюрен газ-хроматограф на базата на нанотехнологии, пространствено сканираща лидарна система за реконструкция натримерното разпределение на прахови частици.

Съвременните системи намират широко приложение в изследването на екологични проблеми и мониторинг в населени, индустриални и пристанищни зони, в опазване на паметници на културата чрез изграждане на устойчива околна среда.

 

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |