Събития Клуб на работодателя връчва годишна награда на старозагорска фирма

Клуб на работодателя връчва годишна награда на старозагорска фирма

Неделя, 06 октомври 2013 г., 16:59
Размер на буквите

Мартин Бойчев - председател на УС на Клуб на работодателяНа първото си заседание след лятната ваканция Клуб на работодателя - Стара Загора, с председател на управителния съвет Мартин Бойчев, уточни целите, по които ще работи сдружението до края на годината. Една от обсъжданите теми беше свързана с отвореното писмо до Министерството на икономиката и енергетиката, инициирано от Клуб на работодателя в началото на юли 2013 г.

То съдържа конкретни предложения относно оперативна програма Иновации и конкурентоспособност 2014 - 2020. Писмото беше посрещнато с интерес сред сродни организации от Пловдив, Асеновград, Панагюрище и Пазарджик, които се обединиха в Сдружение на работодателите от район Централен и подкрепиха инициативата на старозагорския бизнес за промени в механизмите на ползване на програмата с цел по-добра ефективност и достъп на по-широк кръг от бизнеса, информира вестник Национална бизнес поща.

По повод писмото Клуб на работодателя и Сдружение на работодателите от район Централен получиха от Главна дирекция Европейски фондове за конкурентоспособност в София покана за среща. Датата ще бъде уточнена в следващите дни.
Старозагорските предприемачи ще работят активно по темата за право на данъчен кредит за автомобили категория N1. Липсата на точна дефиниция в Закона за данък върху добавената стойност на понятието товарен автомобил и неспособността на администрацията да създаде ясен и справедлив ДДС режим, бавната административна машина и още куп неуредици водят до излишни разходи за дребния и средния бизнес всяка година. Клуб на работодателя с решение на Общото събрание от 24 септември ще инициира ново писмо до Транспортното министерство и Министерството на икономиката и енергетиката с призив за срочни законови промени, като отново ще се търси широка подкрепа от предприемачески структури в страната и бизнеса от региона.

За да се насърчи въвеждането на добри практики в предприемачеството, старозагорските бизнесмени приеха предложение за излъчване на годишен призьор сред фирмите - образец в града. В номинациите могат да участват предприятия и фирми, които не е задължително да са членове на Клуб на работодателя.

Сериозно внимание е отделено и на темата за подготовката на кадри и по-добра връзка между образование и бизнес. От ноември тази година започва приемът на кандидатури от старозагорските средни училища за годишна стипендия, която клубът ще отпусне на даровит ученик. Право на номинации имат всички директори на средни общообразователни училища от Стара Загора. Кандидатурите ще се приемат на електронната поща на сдружението Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

Обновен е и сайтът на сдружението.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |