Събития Дървата за огрев няма да поскъпват през следващите месеци

Дървата за огрев няма да поскъпват през следващите месеци

Неделя, 06 октомври 2013 г., 16:57
Размер на буквите

Дървата за огрев няма да поскъпват през следващите месециДървата за битово отопление в складовете в Стара Загора са на цени от 150 до 155 лева на тон. 55 - 60 лева е цената на клетка дърва - количеството им е приблизително около 0,7 кубика. Предлагат се нацепени или нарязани. В мрежи, побиращи от 18 до 23 кг, в зависимост от сухотата и вида на дървото, вървят по 4,50 лева за нацепени и 4 лева за нарязани.

Тази година няма сериозен износ за Гърция и не очакваме скок в цените, казва пред вестник Национална бизнес поща Силвия Тодорова.

Според Калин Митранов, в момента Гърция внася дърва за огрев в големи количества от Словения и Румъния. Това означава, че сътресения на българския пазар са малко вероятни, но от друга страна, намаляване на цените също е невъзможно, защото търговците са играли на търгове със завишена цена, заради миналогодишния масиран износ за южната ни съседка.

Брикетите се продават по 240 - 260 лева за тон, а на дребно 10 лева за 40 кг. 25 килограма струват  6,50 лева. Донбаските въглища са с цени 380 - 400 лева за тон. 30 кг разфасовка на дребно е с цена 11,50 лева. Много от складовете предлагат безплатен транспорт в рамките на града.

Твърдото гориво остана най-евтино за отопление през зимния сезон, но активизирането на пазара все още се очаква. Клиентите вече са свикнали с постоянната наличност в складовете и малцина вземат авансово цялото им нужно за отоплителния сезон количество, освен ако не живеят в съседните села и трябва да предвидят и транспортни разходи.

 

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |