Събития Живка Аладжова: Ески джамия е публична държавна собственост

Живка Аладжова: Ески джамия е публична държавна собственост

Четвъртък, 03 октомври 2013 г., 13:54
Размер на буквите

Живка Аладжова: Ески джамия публична държавна собственостОбластният управител на област Стара Загора Живка Аладжова, като представител на държавата, по пълномощие на министъра на регионалното развитие представи  писмено становище до председателя на Окръжен съд – Стара Загора по повод гражданско дело № 1193/2012 г.

Становището е в защита на публичната държавна собственост (сградата е известна като Ески джамия в Стара Загора). Съдебното заседание ще бъде на 4 октомври 2013 г. от 9:45 часа и на него ще се гледа делото за собствеността на Музея на религиите. То е образувано по искане на Мюфтийството, което настоява да получи сградата.

Позицията на Областния управител ще бъде защитена от директора на дирекция Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността Мария Алексиева, съобщиха от пресцентъра.

Сградата Ески джамия е паметник на културата въз основа на Закона за паметниците на културата и музеите (1969 г.). С Удостоверение № 2770/19.08.2008 г., издадено от Министерство на културата, от Националния институт за паметници на културата, сградата е обявена за Народна старина, впоследствие е обявена за архитектурно-строителен паметник на културата с национално значение.

От партия Национален фронт за спасение на България (НФСБ) и всички формации от новия Обединен патриотичен фронт – ГОРД, СЕК, НИЕ – обявиха, че ще проведат митинг в защита на Музея на религиите в Стара Загора. Протестът ще се проведе в петък, 4 октомври, от 9:00 часа пред сградата на Съдебната палата в Стара Загора.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |