Събития Над 1000 компании участват в Международния технически панаир в Пловдив

Над 1000 компании участват в Международния технически панаир в Пловдив

Понеделник, 30 септември 2013 г., 12:37
Размер на буквите

Над 1000 компании Международен технически панаир ПловдивНа тазгодишното издание на Международния технически панаир има много добри знаци – участват повече от 1000 компании от 41-а държави от целия свят. Това отбеляза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на откриването на 69-ия пловдивски панаир. За първи път официално на изложението участва и Индия.

По думите на министър Стойнев страната ни трябва да гледа с повишено внимание както към икономическите партньори от Европейския съюз и стратегическите презокеански партньори от Съединените американски щати и Канада, така и към бурно развиващите се азиатски икономики и особено Индия, Китай и Виетнам. За България са важни и традиционните ни икономически партньори от Близкия изток и Северна Африка и особено съседна Турция и Руската федерация и ОНД, допълни още министър Стойнев, съобщиха от пресцентъра на икономическото министерство.

Именно за това подкрепяме форуми за увеличаване на търговския обмен и привличане на инвестиции, подчерта той. Особено важни са изложенията в сферата на иновативните идеи за модернизиране на индустрията и предприятията и разширяване на пазарите за производители на инвестиционни стоки. Те създават висока добавена стойност, развиват съпътстващи индустрии, което означава по-висока интензивност на икономиката и разкриване на повече работни места, допълни министър Стойнев.

В настоящото 69-о издание на Международния технически панаир ще бъдат показани близо 70 иновации от български, европейски и световни компании, лидери в съответните браншове. Организирани са и 10 специализирани изложби в сектори със значителен потенциал за развитие – машиностроене, химия, транспорт, строителни технологии, минна промишленост. Иновациите са важен фактор за повишаване конкурентоспособността, генератор на икономически растеж и работни места, акцентира министър Стойнев.

Той припомни, че приоритет на Министерството на икономиката и енергетиката е стимулирането на високотехнологични и експортно ориентирани производства. Политиката ни е насочена към насърчаване на научноизследователската и развойната дейност в предприятията и осигуряване на необходимите предпоставки за малките и средните предприятия за прилагане на резултатите от развойната си дейност.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |