Събития Безопасни условия на труд и по-висока производителност постигна Прогрес АД с европейско финансиране (видео)

Безопасни условия на труд и по-висока производителност постигна Прогрес АД с европейско финансиране (видео)

Понеделник, 30 септември 2013 г., 11:09
Размер на буквите

Безопасни условия на труд и по-висока производителност постигна Прогрес АД с европейско финансиранеПрогрес АД - предприятие, което е в структурата на Холдинг Загора, реализира успешно едногодишния проект Безопасен труд, здрави служители, висока производителност. Той е финансиран по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси. Стойността му е 121 236 лева, от които 97 000 лева са безвъзмездна помощ.

Една от основните цели, които си поставихме е да повишим безопасността на работното място, да се подобрят условията на труд и да запазим работниците ни здрави, защото това води до по-висока производителност. Това заяви по време на отчета на проекта неговият ръководител Таня Радкова, която е и икономически директор на Прогрес АД.

Сред основните задачи, постигнати при изпълнението на проекта, са оптимизирането на организацията на трудовата дейност и подобряването на условията в цех Чистачен, добави г-жа Радкова. Целевата група по проекта обхвана 315 души. Те получиха ново работно облекло с висока степен на защита на стойност 26 000 лева. Също така в цеха е изградена и локална аспирация, която чувствително е намалила запрашеността и шума.

Сред основните дейности по проекта е също и изготвеният анализ на състоянието и организацията на трудовия процес. Той беше осъществен от Здраве и безопасност ЕООД. Анализът обхвана три основни аспекта: организацията на работата, връзките между различните структурни звена в основното производство; човешкия ресурс и условията на труд, обясни д-р Павлина Гидикова, управител на фирмата изпълнител. Процесът по подготовка на анализа е продължил 6 месеца. Проверени са всички звена от основното производство.

Организацията на трудовите дейности в Прогрес АД е на много високо ниво, но има потенциал тя да бъде подобрена по отношение на изпълнението на спешни поръчки, каза д-р Гидикова.
Близо 60% от служителите на дружеството са с много добър индекс на работоспособност и едва при 3% е констатирана ниска работоспособност.

Екипът, изготвил анализа на състоянието и организацията на трудовия процес, предлага още в дружеството да се провеждат повече обучения по безопасни и здравословни условия на труд. Целта е да се възпита лична отговорност у всеки един от работещите, и всеки да се чувства ангажиран в този процес.

Пресконференция: Безопасни условия на труд и по-висока производителност постигна Прогрес АД с европейско финансиране
Изпълнителният директор на Прогрес АД Славин Янакиев, ръководителят на проекта Таня Радкова и д-р Павлина Гидикова, управител на Здраве и безопасност ЕООД, по време на заключителната пресконференция

Безопасни условия на труд и по-висока производителност постигна Прогрес АД

Прогрес АД Стара Загора

 

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |