Събития Уволнени са директорите на регионалните инспекции по околна среда

Уволнени са директорите на регионалните инспекции по околна среда

Четвъртък, 01 август 2013 г., 17:20
Размер на буквите

Уволнени са директорите на регионалните инспекции по околна средаМинистърът на околната среда и водите Искра Михайлова освободи от длъжност директорите на регионалните инспекции по околна среда и води. Уволнени са също и директорите на трите национални парка в страната - Рила, Пирин и Централен Балкан и на четирите регионални басейнови дирекции за управление на водите.

Решението не засяга възстановени от съда, заради неправомерно предходно уволнение. Такъв е случаят в Стара Загора. Възстановеният от съда директор на Регионалната инспекция по опазване на околната среда (РИОСВ) - Стара Загора Нанчо Видев встъпи повторно в длъжност на 29 юни 2013 г. след водене на съдебни спорове, продължили три години и половина.

Основната причина за освобождаване на ръководителите от структурата на ведомството е неефективно изпълнение на проекти по оперативна програма Околна среда, довели до налагането на финансови корекции, забавяне в изработването на плановете за управление на парковете и на плановете за речните басейни, уточни Искра Михайлова. Тя уточни, че има и други основния за решението си.

Михайлова даде пример с РИОСВ - Смолян, която е санкционирана с 10% от бюджета на проект за опазването на кафявата мечка. Има фрапантни примери за абсолютно разминаване между решенията на ръководството на министерството и регионалните структури, каза още министърът.

Ние сме пред влизане в Европейския съд, тъй като РИОСВ - Варна преди повече от година е разрешила да се строи парк с ветрогенератори плюс вилно селище с хотели и постройки за развлечение в зона от Натура 2000. Това не е в правомощията на регионалната екоинспекция, даде друг пример Михайлова.

Новите назначения ще бъдат прозрачни и след конкурси, заяви министърът, а условията за конкурсите ще бъдат обявени през септември.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |