Събития Училища и детски градини в Стара Загора ще бъдат ремонтирани със средства от фонд Козлодуй

Училища и детски градини в Стара Загора ще бъдат ремонтирани със средства от фонд Козлодуй

Вторник, 30 юли 2013 г., 08:09
Размер на буквите

училища детски градини Стара Загора ремонт средства фонд КозлодуйДо началото на новата учебна година трябва да приключи проектът Енергийна ефективност в обществени сгради в Стара Загора на стойност 1 360 000 евро, чийто официален старт беше даден от представители на общинското ръководство. Споразумението с Европейската банка за възстановяване и развитие по мярка 2 Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в обществени сгради на Международен Фонд Козлодуй бе подписано преди година, а финансирането се разпределя 50/50 между Община Стара Загора и ЕБВР.

Ще бъдат ремонтирани две училища и две детски градини - 5-о ОУ Митьо Станев, СОУ Максим Горки, ЦДГ № 7 Светулка и ЦДГ № 20 Мир, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Ресорният зам.-кмет на община Стара Загора Иванка Сотирова отбеляза, че тези сгради са избрани, защото СОУ М. Горки не е ремонтирано повече от 40 години, а 5-о ОУ поне от 20 години. Ситуацията е идентична и в двете детски градини. Според Сотирова след извършването на строително-монтажните работи по проекта ще бъдат намалени значително разходите за електричество и отопление и ще бъде подобрена средата за обучение и възпитание. През зимния сезон по решение на общинското ръководство бяха ремонтирани тоалетните на няколко училища, което е подпомогнало старта на проекта, уточни Сотирова. По думите й, от дейностите по проекта ще се възползват над 2 200 старозагорски деца и ученици.

Санирането включва пълна подмяна на старата дограма, поставяне на фасадна и покривна топлоизолация, боядисване и др. Изпълнител на строително-монтажните дейности е софийският консорциум Енемона - Ивком Комерс. Ръководителят на проекта и ресорен зам.-кмет по строителството Янчо Калоянов заяви, че ще следят стриктно за качественото и в срок изпълнение на ремонта, за да може в първия учебен ден децата да влязат в напълно обновени сгради. Според него се очаква разходите по издръжката на ремонтираните училища и детски градини да се намалят.

Проектът продължава политиката на Община Стара Загора за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в общинските училища и детски градини. На представянето пред медиите присъстваха още председателят на Общинския съвет Емил Христов, зам.-кметът Йордан Николов, директори на училища и детски градини и представители на общинската администрация.

 

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |