Събития Община Стара Загора работи според изискванията на системата за управление на въздействието върху околната среда по международния стандарт ISO 14001:2004

Община Стара Загора работи според изискванията на системата за управление на въздействието върху околната среда по международния стандарт ISO 14001:2004

Вторник, 15 декември 2009 г., 16:50
Размер на буквите

Община Стара Загора официално получи Сертификат за качество по управление въздействието върху околната среда по международния стандарт ISO 14001:2004. Той беше връчен на кмета проф. Светлин Танчев от Калин Пенев, директор на Bureau Veritas Certification България.

На 15 ноември 2009 г. бе проведен сертификационен одит съгласно международния стандарт за управление на въздействието на околната среда ISO 14001:2004, който завърши с положителен резултат и доказва екологична отговорност на общината. Обхватът на сертификация е „Административно, правно и информационно обслужване на граждани и юридически лица” и се отнася за сградата на Общинска администрация. Сертификатите на Община Стара Загора са акредитирани от кралската служба на Великобритания UKAS и от американската служба за акредитация ANAB.
Този сертификат показва, че Община Стара Загора спазва и следва европейските изисквания и  върви в правилна посока. В България няма община, която да е сертифицирана  за цялата си територия по управление въздействието върху околната среда. Моите наблюдения показват, че това може да се случи едва след 2012-13 г., каза г-н Камен Пенев.
Проф. Танчев благодари  за дадената оценка и изрази своята позиция за ясна политика към решаването на всички екологични проблеми в региона  и добро сътрудничество със всички ангажирани с това институции. Ние следваме европейските екологични стандарти за управление на отпадъците и призоваваме за по-голяма отговорност от всички към разделното събиране на отпадъците, каза още проф. Танчев.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |