Събития Двама от задържаните касоразбивачи в Стара Загора остават в ареста

Двама от задържаните касоразбивачи в Стара Загора остават в ареста

Вторник, 15 декември 2009 г., 13:43
Размер на буквите

Георгиос Ефстатиос - Гърка, на 41 г. и Иван Милков - Бразилеца, на 45 г. остават с ареста с постоянна мярка задържане под стража. Това постанови на 15 декември Районен съд - Стара Загора. Мярката за неотклонение на Валентин Иванов - Армандо, на 58 г. ще се гледа утре. Тримата касоразбивачи бяха задържани при съвместна операция на антимафиоти, криминалисти и Районна прокуратура - Стара Загора. Те са извършили кражба на 165 000 евро, 20 000 лева и неустановена сума във валута от касата на търговски обект в Стара Загора.

Той не е разполагал с физическа охрана и със сигнално-охранителна техника. Лицата са задържани на различни места - в Стара Загора, в Казанлък и в Лом, съобщи директорът на Областна дирекция на МВР - Стара Загора главен инспектор Алекси Алексиев. Извършителите са добре известни на полицията - залавяни са и са осъждани в България и в чужбина. Гърка има 8-годишна присъда в Гърция за кражба на автомобили. Той е автор и на голяма кражба, извършена преди 89-та година, когато жертва е била наследничка на известна банкерска фамилия.
Срещу тримата е повдигнато обвинение за кражба по чл. 195 от НК, който предвижда до 10 години затвор. Срещу Бразилеца ще бъде повдигнато и обвинение за притежаване на взривни вещества, а срещу Армандо - за незаконно притежание на културно-исторически ценности.
Групата е заподозряна и за други престъпления, но все още от полицията оказват коментар. Голяма част от откраднатите пари са били похарчени от извършителите за движими вещи и удоволствия.

 

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |