Събития Община Стара Загора коригира бюджета си заради наложена санкция

Община Стара Загора коригира бюджета си заради наложена санкция

Четвъртък, 18 юли 2013 г., 15:23
Размер на буквите

Община Стара Загора корегира бюджета си заради наложена санкцияБюджетът на община Стара Загора за 2013 година ще бъде актуализиран. Предложение за промяната ще бъде гласувано на предстоящата сесия на Общинския съвет на 25 юли. Това се налага зарази появата на непредвидени плащания и изчерпване на планирания за тази година резерв. На община Стара Загора беше наложена четвърта финансова корекция заради проекта за електронна община и затова ще пристъпим към тази стъпка.

Това, както и решението на Административния съд за референдума, още веднъж ни показват, че всяко действие на политиците се плаща скъпо от гражданите, обясни  председателят на Общинския съвет на Стара Загора Емил Христов.

За да се актуализира бюджета на предстоящата сесия ще бъде гласувано намаляване на приходната част със 125 хил. лева и на разходната с тази сума. На толкова възлиза глобата, която общината ще трябва да плати за откритите в проекта за електронна община нередности. Емил Христов потвърди, че този разход ще бъде за сметка на ремонта на детска ясла №2 Синчец, който няма да се осъществи. От години ремонтът на тази ясла не може да влезе в бюджета, това лято успяхме да планираме пари за него. За съжаление пак няма да се осъществи и остава за догодина, коментира Христов.

В дневния ред на заседанието на Общинския съвет на Стара Загора в края на юли 2013 г. са заложени общо 56 точки. Това ще бъде последната сесия за лятото. Следващата ще се проведе в края на септември.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |