Събития Не признават дипломите от Търговската гимназия в Стара Загора (видео)

Не признават дипломите от Търговската гимназия в Стара Загора (видео)

Петък, 12 юли 2013 г., 20:31
Размер на буквите

Министерството на образованието и науката не признава дипломите и на Търговската гимназия в Стара ЗагораМинистерството на образованието и науката не признава дипломите, издадени от Търговската гимназия Княз Симеон Търновски в Стара Загора. Причината е, че мастилото на печата е черно, а не синьо, както го изисква наредбата. Това е втори случай на сгрешени дипломи в Стара Загора.

Както вече Икономически портал на регион Стара Загора съобщи, първият случай беше в Гимназията с преподаване на чужди езици Ромен Ролан. Там част от кандидат-студентите в чужбина изпратиха документите си в последния момент.

Дойдох в училището, за да ми издадат нова диплома, защото има гаф със старите. Вече съм подал документи за класиране и ни увериха, че на 15 юли документите ще бъдат готови и няма да пропуснем сроковете, каза Пламен Тодоров, кандидат-студент, който е завършил Търговската гимназия.

Това е последният влак, който хващат децата. Възмутена съм и нямам думи, коментира Мариана Йонкова, родител на кандидат-студентка.

Директорът на Търговската гимназия в Стара Загора Снежана Танева научава на 11 юли, късно вечерта, че дипломите не могат да бъдат легализирани, защото печатът е с черно, а не със синьо мастило.

Тук сме допуснали грешка, която ще поправим. Заблудили сме се, защото през април от Министерството на образованието и науката ни поискаха информация за точното наименование на училището, името и подписа на директора, както и печатите, които ще бъдат поставени на документите на завършилите. След като изпратихме всичко това от министерството нямаше реакция и затова използвахме наличните печати, обясни директорът на гимназията.

Снежана Танева каза още, че за новото изискване на цвета на мастилото не са били информирани от Регионалния инспекторат по образованието. По това време директорът е отсъствал и неговият заместник е пропуснал да ги уведоми за промените в наредбата.

Г-жа Танева увери, че на 15 юли ще бъдат готови всички нови дипломи и кандидат-студентите няма да изпуснат сроковете за записване.

сгрешени дипломи търговска гимназия стара загора
Момент от връчването на дипломите на випуск 2012 - 2013 в двора на Търговската гимназия Княз Симеон Търновски в Стара Загора

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |