Събития В Стара Загора беше сформиран Обществен консултативен съвет към областния управител

В Стара Загора беше сформиран Обществен консултативен съвет към областния управител

Четвъртък, 11 юли 2013 г., 15:58
Размер на буквите

Стара Загора Обществен консултативен съветВ Стара Загора се проведе първото заседание на Обществения консултативен съвет към областния управител. Целта е гражданите да определят не само дневния ред със значимите въпроси за хората, а и да формират становища по проблеми, да участват в процеса на вземането на решения и да проследяват изпълнението им, заяви областният управител Живка Аладжова при откриването на съвета.

Мирчо Христов Валентин ВълковНа работната среща бяха поканени всички 37 представители на институции, НПО, граждански организации, независими експерти, които предварително бяха подали заявление за представителство в деловодството на Областна администрация Стара Загора. От тях 36 се отзоваха на поканата. С пълно единодушие бе прието учредяването на Обществен консултативен съвет към областния управител, председателстван от областния управител Живка Аладжова. За нейни заместници бяха избрани Валентин Вълков от граждански клуб ЛИПА – Стара Загора и Мирчо Христов - младежки форум за партньорство с местната власт и специалист в Търговско-промишлена палата - Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

На дълго и обстойно обсъждане бе подложен проектът на правилата за устройството и дейността на обществения консултативен съвет.

Нашите срещи няма да са формални. Аз съм отворена за диалог. Смятам, че е нормално понякога разговорите ни да са бурни, защото живеем в едно демократично общество. Нека съвместната ни работа да бъде изпълнена със съдържание. В мое лице, като човек и като представител на позицията, която заемам, вие имате съмишленик на всяка една ваша идея. Много разчитам на вашата чувствителност, чуваемост по наболелите обществените проблеми. Нека да си ги споделяме, да ги обсъждаме и да ги решаваме. Разчитам на вас и очаквам от вас конкретни идеи, позиции, предложения. Отварям широко вратата на областния управител към всички вас и така и към обикновения човек, заяви в края на заседанието областният управител Живка Аладжова.

В срок от 10 дни след днешното заседание до всички членове учредители ще бъдат изпратени протокол и правилата за устройството и дейността на съвета в коригирания им вариант и с приетите изменения.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |