Събития Върхът ООД - Стара Загора е единственият производител в България на пуешко месо (видео)

Върхът ООД - Стара Загора е единственият производител в България на пуешко месо (видео)

Сряда, 10 юли 2013 г., 14:45
Размер на буквите

Върхът ООД - Стара Загора е единственият производител в България на пуешко месоОт близо 20 години Върхът ООД - Стара Загора устойчиво развива и надгражда добрите практики в отглеждането на птици, пуйки и свине в базите си в квартал АПК и в района на бившия Птицекомбинат.

Световната икономическа криза сериозно е засегнала сектора, но най-чувствително се е отразила на малките и средните ферми, които не разполагат с необходимия ресурс да отговорят на европейските изисквания и да бъдат конкурентни на пазара.

Основният проблем, според мен е, че липсват дотации в селското стопанство и това е причина да не сме конкурентоспособни на цените на месните продукти, които се внасят от страни от ЕС, каза управителят на фирмата д-р Милен Йорданов. Заради това и много ферми са принудени да затворят.

От миналата година субсидията за пиле бройлер е 0,75 лева, 8,04 лева - за кокошка родителна, 3,16 лева е за яйценосна кокошка, а за пуйка - 0,54 лева. Непрекъснато растящите цени на фуражите и на соевия шрот са причина за чувствителното повишава на себестойността на производството.

Продукцията на фирма Върхът се разпространява на вътрешния пазар, защото цените, които търговските посредници предлагат за износ, са нерентабилни.
Пазар за пуйки има в България. Ние сме единствената фирма в страната, която произвежда такова меса, дари има случаи, когато продукцията не ни достига, каза още д-р Йорданов.

Фирма Върхът в Стара Загора разполага с първата в България лицензирана кланица за птици за износ в ЕС и с единствената кланица за зайци в страната, от която се възползват много фермери.

илко груев

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |