Събития Европалати направиха ново проектно предложение за решаване на спорове чрез медиация

Европалати направиха ново проектно предложение за решаване на спорове чрез медиация

Понеделник, 08 юли 2013 г., 15:59
Размер на буквите

Европалати проектно предложение решаване извънсъдебни спорове медиацияМедиацията, като инструмент за решаване на извънсъдебни спорове, не се използва достатъчно. Това е обща, в европейски план, констатация. Затова девет търговско-промишлени палати от седем европейски страни, под егидата на Европалати, внесоха проектно предложение, съдържащо разнообразни дейности с цел насърчаване развитието и приложението на медиацията.

В проекта се включиха Европейската асоциация на съдиите медиатори в Белгия и търговско-промишлените палати от Белгия, България, Ирландия, Испания, Италия, Кипър и Франция.

По проекта БТПП ще работи в тясно сътрудничество с Центъра за спогодби и медиация към СРС.

Основните дейности, предвидени за реализиране по проекта бяха обсъдени в края на миналата седмица на среща в БТПП с участието на съдиите Галя Вълкова и Симона Такова, сертифицирани медиатори и представители на Програма Спогодби на Центъра за спогодби и медиация към СРС.

Сред разискваните въпроси бяха и дейностите, свързани с популяризирането на медиацията, отпечатване на помощни материали за медиатори и заинтересовани лица, провеждане на работни срещи и дискусии с участието на представители на съдебната власт, съдии и бизнеса, респективно граждански сдружения и граждани.

Предвижда се и пилотна схема, по която определен брой казуси ще бъдат финансирани по проекта и заинтересованите страни ще получат безплатни консултации и препоръки за уреждане на спорове.

Несъмнено, обменът на информация и опитът между страните и организациите, участващи в проекта, ще допринесе за представяне на добри практики и обогатяване на познанията на съдиите, практикуващи медиация .

Със своето участие в проекта БТПП цели да подпомогне по-широкото приложение на медиацията, като извънсъдебен способ за решаване на спорове.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |