Събития Работа за младите хора от Стара Загора

Работа за младите хора от Стара Загора

Петък, 05 юли 2013 г., 12:24
Размер на буквите

Работа за младите хора от Стара ЗагораОколо 250 млади хора се събраха на организираната от Дирекция Бюро по труда - Стара Загора младежка трудова борса. Тя се проведе на 5 юли 2013 г. Търсещите работа младежи се срещнаха с представителите на 15 фирми и организации и се запознаха с възможностите да започнат работа.

Те проведоха разговори с работодателите и предложиха своите автобиографии и желания за трудова реализация.

От страна на бизнеса в младежката трудова борса се включиха предприятия от различни сектори на икономиката и с разнообразни дейности. Работодателите представиха дейността на предприятията си и свободните позиции за работа. Мототехника и автосервиз - Стара Загора търси млади хора за ремонт на автомобили. Фирмата е представител на автомобилите Шкода за България.

Джи Ди Пи е дружество, което е ориентирано към информационните технологии. Бултех 2000 търси специалисти в областта на електрониката. Предприятието е лидер в производството на млекоанализатори и на измервателна техника с приложение в хранителната промишленост. Възможност за работа като автомеханик и като търговец на автомобили предлага и фирма Мотор рейсинг. Тя търгува с нови и употребявани автомобили и моточасти. Извършва и гаранционна поддръжка.
Изи Асет мениджмънт АД (Изи кредит) е най-голямата извънбанкова кредитна институция. Има 120 офиса в България, в които работят над 3100 души. Дружеството търси кредитни консултанти, които могат да започнат работа и в международните филиали на компанията. Възможност за младите хора са и стажантските програми на Изи Асет мениджмънт, казаха представителите на фирмата.

Млади хора за работа в своите обекти в Стара Загора търси и Сънфудс България. Дружеството управлява веригата за бързо хранене Макдоналдс. В сферата на търговията е дейността на Магазини Мания, които предлагат дрехи втора употреба. В Стара Загора предстои да се открие нов търговски обект на Магазини Мания и ръководството на фирмата се надява да попадне на млади и нестандартно мислещи хора, които да назначи на работа. Амбициозна програма за развитието си има и Вижън АД. Фирмата търгува с диоптрични рамки за очила и също планира разшираване на дейността си.

Дейността си по време на младежката трудова борса в Стара Загора представиха още и Хранинвест - Хранмашкомплект, едно от големите дори и за мащабите на Европа машиностроителни предприятия в областта на хранително-вкусовата промишленост. Там се търсят настройчици и оператори на машини с цифрово-програмно управление, но има и други свободни работни места. ДЗУ АД също обяви нужда от работници - шлосер-матричар и настройчик на машини с ЦПУ. Бисер олива АД търси да назначи на работа ел. инженери, лаборанти и търговци. Предприятието произвежда олио и  растителни масла и продукти след преработката на слънчоглед.

Дезинтегратор е предприятие, което изработва полезни модели и машини с приложение в хранителната промишленост, козметиката и други области. Негови представители също обявиха готовността си да назначат на работа млади хора. Минерал комерс, фирма от химическата индустрия, търси механик и техник оператор. Представителите на фирмата заявиха, че кандидатите могат да бъдат и без образование, свързано с предмета на дейност на предприятието. Достатъчно е да имат желание да се научат и да работят. Подобна политика за назначаване на младежи без опит, образование и трудов стаж имат и някои от другите фирми, които се включиха в младежката трудова борса.

Дейността си представи и Военното окръжие в Стара Загора, което търси младежи за служба в българската армия.

Жулиета Върлякова от Бюрото по труда в Стара Загора призова младежите да бъдат по-активни при търсене на работа и да оставят свои автобиографии и желания за постъпване на работа, дори и ако в момента дадена фирма не предлага исканите позиции.

В началото на срещата Ивайло Владимиров отправи покана към младите хора, които имат желание и възможност да започнат свой бизнес, да гостуват на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Палатата през последната една година работи активно за стимулиране на младежкото предприемачество и е готова да даде консултации за стартиране на собствен бизнес. Ивайло Владимиров е част от работна група, която защитава каузата за подпомагане на стартиращия бизнес и за стимулиране на младите предприемачи. Срещата по темата е в сряда, 10 юли, от 10 часа в залата на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

 

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |