Събития Клубовете от старозагорското ротарианско семейство отпразнуваха новата ротарианска година

Клубовете от старозагорското ротарианско семейство отпразнуваха новата ротарианска година

Вторник, 02 юли 2013 г., 15:06
Размер на буквите

Ротари, Стара ЗагораНа 1 юли, началото на новата ротарианска 2013 - 2014 година, се проведе традиционното предаване на огърлиците на новите ръководни бордове на клубовете от старозагорското ротарианско семейство: Ротари, Инер Уил, Ротаракт и Интеракт. Световният девиз на Ротарианската година е Engage Rotary – Change Lives! с приетата българска формулировка Променяй живота с Ротари!

Основните зони на фокус на фондация Ротари са:

•    запазване на мира и превенция на конфликти;

•    превенция и лечение на заболявания;

•    вода и хигиена за изостаналите региони;

•    майчино и детско здравеопазване;

•    основно образование и грамотност;

•    икономическо и обществено развитие.

На тържественото събитие беше направен отчет на свършеното от клубовете през изтеклата 2012 - 2013 ротарианска година в полза на старозагорската общност и в подкрепа на световното ротарианско движение.
Досегашният президент на Ротари клуб - Стара Загора д-р Илия Попов представи накратко проектите в подкрепа на местната общност, които бяха периодично отчитани пред медиите. Той отбеляза най-голямото отличие, което получиха старозагорските ротарианци - Клуб номер 1 на Дистрикт 2482 България. То е присъдено за 100% участие на членовете на клуба в подкрепа на най-голямата програма на Ротари Интернешънъл – End Polio Now, насочена към пълното ликвидиране на полиомиелита (детския паралич) в света.
Президентът на Инер Уил клуб Минка Добрева също направи отчет на дейността през изтеклата ротарианска година. Като знаков проект тя отбеляза подкрепата и осигуряването на наградния фонд на националния детски фолклорен конкурс Орфеево изворче.

Активността на Ротаракт клуба през годината беше представена от досегашния му президент Наташа Стаменковска. Тя разказа накратко за множеството инициативи на младия екип на клуба, като акцентира на дарителската кампания Купи и дари в полза на хората от Дома за възрастни хора в Старозагорски минерални бани. Дейността на Интеракт клуба (с най-младия състав от ротарианското семейство) беше представена от досегашния му президент Димо Станев. Достойни за похвала са проектите за клуба в подкрепа на Дома за деца, лишени от родителски грижи Теофано Попова, включващи и преподаване на компютърни умения.

Новите президенти, които поеха ръководството на клубовете от Старозагорското ротарианско семейство, са на:

•    Ротари клуб - Стара Загора – Драгомир Кулезич, управител на старозагорската фирма Актим ООД, представяща пълен набор от ИТ услуги и комплексни решения в областта на автоматизацията и управление на бизнеса;

•    Инер Уил клуб - Стара Загора – Елеонора Червенкова, дипломиран експерт-счетоводител;

•    Ротатакт клуб - Стара Загора – Петя Вълчанова, регионален мениджър в Профикредит България;

•    Интеракт клуб - Стара Загора – Теодора Илиева, ученичка в 12 клас на ГПЧЕ Ромен Ролан.

Те обещаха да продължат да развиват дейността на клубовете и да задълбочават много доброто партньорство и взаимопомощ между тях, което е в полза на обществото.

На тържественото събитие бяха представени членове на Ротари клуб - Стара Загора, получили през годината наградата Пол Харис Фелоу - най-високото отличие на Ротари Интернешънъл – Валентин Стоянов, Николай Шопов, Тоньо Тонев и Здравко Личев. Със същото отличие за съществен принос за учредяването и развитието на старозагорския клуб посмъртно е отличен и почетният гражданин на Стара Загора проф. Митко Гогошев. Отличието получи съпругата му Цветанка Гогошева, която благодари за признанието. От свое име, с пожелание да продължат делото на баща си и дядо си, тя предаде наградата на Росен Гогошев, член на Ротари клуба и Пламена Гогошева, член на Ротаракт клуба.

Д-р Валентин Стоянов, Дистрикт гуверньор на Дистрикт 2482 Ротари Интернешънъл България за 2013 - 2014 ротарианска година - първият старозагорец, заел най-високата ротарианска позиция в България - поздрави новоизбраните президенти, наградените ротарианци и всички клубни членове. Той пожела още по-големи успехи в разпространяване на високохуманните идеи на движението Ротари и поиска тяхната подкрепа за реализиране на амбициозната програмата на неговия ротариански мандат. Това ще издигане още по-високо авторитета на Стара Загора. Д-р Валентин Стоянов покани членовете на клубовете на тържеството за встъпване в длъжност на новия борд на Дистрикт 2482, което ще се състои в Регионален исторически музей Стара Загора на 6 юли т.г.

Събитието приключи с традиционния за духа на Ротари празник.

Новият борд на Ротари клуб - Стара Загора:

•   Президентът Драгомир Кулезич е на 53 години, пастсекретар на РК за 2011 - 2012 г. Завършил е специалност Информационни технологии и има над 27 години стаж в тази сфера. Съпругата му Ралица е член на Инер Уил клуб Стара Загора и секретар за 2013 - 2014 г. Драгомир Кулезич има две дъщери: Яна и Деница, които също работят във фирми за информационни технологии.

•   Вицепрезидент на Ротари клуб - Стара Загора е Койчо Койчев, собственик на компания за строителни разтвори.

•   Секретар на клуба е Ангел Янков Ангелов, известен с енергичността и оптимизма си човек. Професионално е ангажиран с ел. апаратура и оборудване и материали.

•   Ковчежник е Димо Червенков, производител на етерични масла и продукти.

•   Церемониалмайстор е Ангел Вълков Ангелов, собственик на компания за деликатесни птичи продукти.

Ротари, Стара Загора
Цветанка Гогошева получили наградата Пол Харис Фелоу - най-високото отличие на Ротари Интернешънъл, присъдена посмъртно на съпруга ѝ проф. Митко Гогошев

Ротари, Стара Загора
Драгомир Кулезич приема огърлицата на Ротари клуб - Стара Загора, символ на президента на клуба, от досегашния президент д-р Илия Попов (вдясно)

Ротари, Стара Загора

Ротари, Стара Загора
Д-р Валентин Стоянов, дистрикт гуверньор на Дистрикт 2482 Ротари Интернешънъл България за 2013 - 2014 и новия президент на Ротари клуб - Стара Загора Драгомир Кулезич

Ротари, Стара Загора
Елеонора Червенкова поема ръководството на Инер Уил клуб - Стара Загора от досегашния президент Минка Добрева (вляво)

Ротари, Стара Загора
Теодора Илиева приема символите на управление на Интеракт клуб - Стара Загора

Ротари, Стара Загора
Петя Вълчанова e новият президент на Ротатакт клуб - Стара Загора

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |