Събития Дипломите от ГПЧЕ Ромен Ролан са сгрешени, образователното министерство не ги приема (видео)

Дипломите от ГПЧЕ Ромен Ролан са сгрешени, образователното министерство не ги приема (видео)

Петък, 28 юни 2013 г., 09:30
Размер на буквите

Стара ЗагораМинистерството на образованието и науката не приема дипломите, издадени на зрелостниците в Гимназията с преподаване на чужди езици Ромен Ролан в Стара Загора, заради допусната техническа грешка при вписване на оценките. Поради тази причина документите на кандидатстващите в чужбина се връщат от държавното ведомство с отказ да бъдат легализирани, а крайният срок за подаването на новите дипломи за Германия например, е 15 юли.

Сгрешени са дипломите за средно образование на целия випуск - около 230 младежи, завършили гимназията през 2013 година.

Ученици и родители се събраха пред кабинета на директора на гимназията Теодора Николова рано сутринта, за да получат отговор на създалата се скандална ситуация.

Вчера разбрахме, че дипломите ни за средно образование са невалидни, тъй като има грешка. Аз съм от немска паралелка и кандидатствам в Германия и не знам дали ще имам време да си изкарам втора легализация, разказа Таня.

Оказва се, че не съм завършил средно образование и в тези дни, когато трябва да кандидатствам в университет, каква диплома ще представя. Разбрахме съвсем случайно от съученици, които срещнахме на улицата и от съобщения в социалните мрежи. Не това е начинът, коментира Емил Стоименов.

Директорът на ГПЧЕ Ромен Ролан Теодора Николова заяви, че грешката е техническа и не вижда нищо притеснително, защото веднага ще реагират с преиздаването на новите документи.

Проблемът е, че дипломите не са в нашите ръце. Ние ме можем да отидем събота и неделя да ги изискаме от Министерството на образованието и науката мисля, че това е работа на дирекцията на гимназията, каза Галя Няголова, родител на кандидат-студент.

Директорът на езиковата гимназия Ромен Ролан в Стара Загора Теодора Николова обеща, че ще работят денонощно, за да преиздадат новите дипломи и даде уверения, че няма да има кандидат-студент, който да изпусне срок. Тя уточни, че техническата грешка е допуснати в дипломите на всички завършили тази година, но проблемът е само за кандидатстващите в чужбина.

Директорът на Регионалния инспекторат по образованието Татяна Димитрова заяви, че има договорка с образователното министерство кандидат-студентите да ползват старите входящи номера, за да се съкратят сроковете за проверка.

Зам.-кметът на община Стара Загора Иванка Сотирова заяви, че дипломите, които все още се намират в министерството на образованието, ще бъдат освободени веднага и в понеделник всички кандидатстващи в чужбина ще си получат новите документи.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |