Събития ЦИЕС ще представи френския опит в областта на иновациите, механиката и машиностроенето

ЦИЕС ще представи френския опит в областта на иновациите, механиката и машиностроенето

Сряда, 19 юни 2013 г., 12:57
Размер на буквите

управителят на ЦИЕС инж. Благовеста ШиневаПредставители на Центъра за изпитване и европейска сертификация (ЦИЕС) ЕООД посетиха френския град Нант и проведоха среща в иновативния Технологичен институт по механика – CETIM. Бяха обсъдени възможните пътища за сътрудничество при прилагането на иновации в производството и за обединяване на потенциала на фирмите.

В срещата, която беше по покана на CETIM, участва управителят на ЦИЕС инж. Благовеста Шинева с екип от експерти. От страна на домакините се включиха: Жан Льо Коз, директор Продажби в отдел Технология на уплътненията при CETIM; Джеа Джеапрагаче от дирекция Регионално и международно развитие и Дидие Фрибур от отдел Технология на уплътненията.

CETIM е иновативен технически център за механична индустрия, основан по искане на френски индустриалци от сектор механика преди около 50 години с цел да предостави на бизнеса средства за повишаване на конкурентоспособността, както и да установи връзка между научните изследвания и индустрията. Една от основните мисии е фокусирана върху технологичните иновации. Това включва работа в сътрудничество с научните среди, проучвания от общ характер, обединяващи проекти, секторна и мултисекторна научно-изследователска и развойна дейност. Като инструмент за извършване на научно-изследователската и развойната дейност CETIM предоставя решения за повече от 7000 предприятия в областта на механиката и обединява 700  експерти. Повече от половината от тях са инженери и техници. Компанията разполага с изключително модерен лабораторен комплекс за изпитване в различни сектори като аеронавтика, транспортна индустрия, енергия, обработка на метали, оборудване, механични компоненти.

След представяне на дейностите на двете компании, екипът на ЦИЕС имаше възможност да разгледа част от уникалните лаборатории на CETIM. В края на работния ден срещата приключи с обсъждане на възможните стъпки за по-нататъшно развитие на бизнес отношенията между ЦИЕС и CETIM. В България тази дейност е подпомагана и от новата оперативна програма Иновации и конкурентоспособност в периода  2014 - 2020 година. Инж. Шинева пое ангажимент да организира семинар в България, на който CETIM като иноватори в механиката да имат възможност да представят дейността си на заинтересовани български производители в областта на машиностроенето.

Център за изпитване и европейска сертификация

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |