Събития Сменено е ръководството на Българския енергиен холдинг

Сменено е ръководството на Българския енергиен холдинг

Вторник, 18 юни 2013 г., 19:40
Размер на буквите

Сменено е ръководството на Българския енергиен холдингМинистърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев освободи от длъжност досегашните членове на Съвета на директорите на Български енергиен холдинг: Михаил Андонов, Божан Стоянов и Тодор Шопов. Новоизбраните членове на съвета са на директорите на БЕХ са Боян Боев и инж. Георги Христозов, съобщи Министерството на икономиката и енергетиката.

От министерството не дават подробности относно смяната и мотивите, нито информация за новите назначения.

Инж. Георги Христозов поема назначението от досегашната си позиция на изпълнителен директор на най-голямата българска топло-електрическа централа ТЕЦ Марица Изток 2. На този пост беше от ноември 2009 година. Името на Георги Христозов беше споменавано също и като вероятно за поста на заместник-министър.

Боян Боев е досегашен директор на дирекция Финансово-икономическа в ТЕЦ Марица Изток 2 и председател на Съвета на директорите на професионален футболен клуб Берое.

Освободеният Божан Стоянов беше служебен зам.-министър на енергетиката. Михаил Андонов застана начело на БЕХ през 2011 година. Преди това беше директор на Националната електрическа компания (НЕК).

Български енергиен холдинг ЕАД е акционерно дружество със 100% държавно участие. В него се включват 8 дружества: Мини Марица-изток ЕАД, ТЕЦ Марица-изток 2 ЕАД, АЕЦ Козлодуй ЕАД, НЕК ЕАД, ЕСО ЕАД, Булгаргаз ЕАД, Булгартрансгаз ЕАД и Булгартел ЕАД.

Министър Драгомир Стойнев представи анализ на състоянието на енергийната система и заяви, че за първите пет месеца на 2013 г. в сравнение с 2012 г. производството на енергия е намаляло с 20%, а потреблението - с 10%. Според него високите такси за изкупуване правят българската електроенергия не продаваема. 1,5 млрд. лева са загубите за страната от тези такси, посочи той. "Изправени сме пред срив на енергийната система и пред необходимост за преодоляването му", каза Стойнев

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |