Събития Росен Плевнелиев: Българските граждани отново показаха демократичната си култура

Росен Плевнелиев: Българските граждани отново показаха демократичната си култура

Понеделник, 17 юни 2013 г., 15:11
Размер на буквите

Росен Плевнелиев: Българските граждани демократична култураОсвен реформата в сектор сигурност, на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, насрочено за 20 юни, ще бъдат обсъждани адекватни мерки на парламентарно представените политически сили във връзка с настъпилата в страната нова политическа криза. Това информира президентът Росен Плевнелиев пред журналисти в Божурище, след като даде начало на изграждането на най-голямата икономическа зона у нас София - Божурище.

Ще дебатираме не просто само по реформите в сектор сигурност и по назначенията и начина, по който са направени, но и генерално ситуацията в страната и адекватните мерки за излизане от кризата. Очаквам от политическите сили до четвъртък да консолидират позициите си и да дойдат с ясни позиции на Консултативния съвет, заяви президентът, съобщиха от пресслужбата.

По повод гражданското недоволство през изминалите дни, започнало след назначението на председател на Държавната агенция Национална сигурност, президентът Росен Плевнелиев подчерта, че за пореден път българските граждани са показали силна демократична култура. С протестите си те дават пример и подават ръка на политиците. Протестите са много категорични, имат ясна причина и е крайно време политиците да променят подхода, коментира държавният глава. Той определи подхода при назначението на Делян Пеевски за председател на ДАНС като своеобразен рекорд на политика на задкулисие в годините на прехода и беше категоричен, че подобни стъпки не трябва да бъдат допускани оттук нататък. Хората казаха много ясно – искаме да ни управляват хора с морал, които да не ни крадат и да не ни лъжат, напомни Росен Плевнелиев.

Оттеглих доверието си към правителството, което не означава, че не съм готов, в рамките на конституционните си правомощия, да работя с тях и да подкрепя или да не попреча на всяка разумна идея, която придвижва нацията напред в ситуацията, в която се намираме. Надявам се в четвъртък всяка една от политическите партии да дойде подготвена и да вземем отговорни решения не само за сектора сигурност, а и за следващите мерки в парламента, каза още президентът.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |