Събития Позиция на АИКБ относно политическата ситуация в страната

Позиция на АИКБ относно политическата ситуация в страната

Понеделник, 17 юни 2013 г., 15:06
Размер на буквите

позиция АИКБ политическа ситуация странаКато национално отговорна организация на българския бизнес, с активната подкрепа на нашите членове и в добро сътрудничество с другите сродни организации и социални партньори, Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) енергично и последователно участва в преодоляването на ефектите от икономическата криза в България през последните години.

Уверени сме, че просперирането ни като общество е възможно само с общите усилия на всеки от нас, според възможностите, с които разполага, но и при осъзнато следване на принципите за почтеност, справедливост, реалистичност и публичност. Именно тези принципи изведохме като ключови в навечерието на предсрочните парламентарни избори, като в позициите ни до президентската институция, до представителите на политическите сили, гражданските сдружения и инициативи подчертахме, че това е пътят за връщане на доверието сред обществото ни, доверие, чийто дефицит отчетливо всички ние усещаме, гласи позицията на асоциацията.

За съжаление, вече месец след изборите, политическата криза не е преодоляна. Вместо това наблюдаваме нова ескалация на социално напрежение сред широки обществени слоеве, уличните протести продължават, цари несигурност, недоверие, разочарование от съществуващия политически елит и установения управленски модел. Всичко това представлява значителен риск за нормалното функциониране на държавността, но и на икономическите субекти в страната – при задълбочаваща се рецесия в Европа.

Ето защо, като работодателска организация, чиито членове с труда си дават ежедневно своя принос в националния брутен вътрешен продукт, се обръщаме към политиците в България с призив за национално отговорно поведение, прозрачни и прагматични действия за бързо внасяне на спокойствие, предсказуемост и ред в държавното управление, за почтеност, чуваемост и разбиране на реалните проблеми и приоритети. Искаме избраното правителство ясно да представи пътната си карта за излизане от икономическата криза и незабавно да изпълнява одобрените от парламента и обществото мерки, се казва още в позицията на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

България е парламентарна демократична република и следва народните избраници да осъзнаят отговорностите си – това се доказва само с ежедневен, конкретен, добросъвестен и съзидателен труд. 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |