Събития Ате Пласт ООД открива нов цех за печат върху гъвкави опаковки

Ате Пласт ООД открива нов цех за печат върху гъвкави опаковки

Неделя, 16 юни 2013 г., 15:52
Размер на буквите

Ате ПластБившата изложбена зала на някогашния комбинат по роботика Берое в Стара Загора, която последно функционираше като хале за преработка на гъби, променя изцяло предназначението си. В следващите дни старозагорската фирма Ате Пласт ООД открива там цех за печат върху гъвкави опаковки от различни фолиа - полиетилен, биополипропилен, полиестер и за каширане на различни видове фолиа.

Това ще позволи да се подобрят опаковките на фирмата по отношение на като механичнота качество и оптиката, каза нейният управител Мария Жекова.

Обектът се изгражда по спечелен от дружеството европейски проект по оперативна програма Повишаване на конкурентоспособността на българската икономика. В цеха оборудването ще е изцяло ново. В него ще бъде монтирана осемцветна флексопечатна машина на водеща немска компания и модерна италианска кашираща машина. Първоначално ще се открият десет нови работни места, впоследствие, с разрастване на производството, в цеха работниците ще станат общо 40 - 45 души, обясни г-жа Жекова. Очакванията ѝ са през втората година след откриването съвременните машини да заработят с пълния си капацитет.

Ние не сме първите, които въвеждаме подобно оборудване. Напротив, конкуренцията в България е изключително голяма. Ате Пласт обаче е почти изцяло експортно ориентирано дружество. Над 80 процента от продукцията е предназначена за пазари извън България. Затова смятаме, че тази стъпка на разширяване на производството на дружеството е полезна и навремена, каза Мария Жекова пред вестник Национална бизнес поща.

Благодаря на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, което оцени нашия проект като необходим за промишлеността на Старозагорска област. Благодаря и на служителите от междинното звено към Главна дирекция Европейски фонд за конкурентоспособност към МИЕТ. За първи път в бизнес кариерата си се срещнахме с държавни служители, които направиха всичко възможно да ни помогнат, а не да ни санкционират. За съжаление обаче, не мога да кажа същите добри думи за бюрокрацията на местно ниво по отношение на строителството. В един момент се почувствахме като в Параграф 22. Изумена съм от нежеланието на компетентните органи да свършат това, за което са призвани. Работата с монополите е убийствена. С месеци чакаме разрешение от EVN за включване, от БТК да включи интернет на обекта, защото ни е крайно необходим. В тази държава трябва да си супермен, за да се справиш с всички препятствия, които се издигат пред теб, когато започнеш да строиш нещо. Принуждават те да влезеш в ролята на молител на този, на когото всъщност даваш пари, възмущава се Мария Жекова.

Тя призовава политиците да спрат да се занимават със себе си. Те не ни интересуват. Бюрократичните проблеми в държавата са натрупвани с години и принуждават бизнеса да полага свръхусилия, за да се пребори с тях. Според нея, местната власт трябва да има по-голям интерес към развитието и стимулирането на местния бизнес, към това какво и кой инвестира в града. Нашите работници от години нямат транспорт до фабриката, а в този район работят още няколко големи фирми със стотици хора, обяснява Мария Жекова.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |