Събития Пивоварна Загорка получи наградата Зелен бизнес

Пивоварна Загорка получи наградата Зелен бизнес

Четвъртък, 06 юни 2013 г., 10:33
Размер на буквите

Пивоварна Загорка получи наградата Зелен бизнесПивоварна Загорка АД е отличена с приза Зелен бизнес в категорията Голям бизнес за програмата си за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие Създаваме по-добро бъдеще. Призовете Зелен бизнес се връчват в рамките на националната кампания Зелена България, финансирана от оперативна програма Околна среда 2007 - 2013.

Наградата на Загорка е за цялостния принос на компанията в опазването на околната среда чрез всички инициативи, които тя реализира – дарителска програма, насочена към зелени проекти, оптимизиране на производствените процеси с цел намаляване на използваните енергия и вода, намаляване на CO2 отпечатъка, доброволчески дейности, насочени към околната среда и рециклирането, изграждането на зелен склад, програма Зелен офис и др.

Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова беше домакин на събитието и лично връчи наградата на изпълнителния директор на Загорка АД Николай Младенов.

За нашата компания тази награда е едно изключително важно признание. Имаме амбицията да бъдем зелен пивовар със зелено мислене. Тази награда осмисля усилията ни дотук, дава ни мотивация, че се движим в правилната посока, водени от една основна цел – да създаваме по-добро бъдеще коментира наградата г-н Младенов.

За трета поредна година Министерството на околната среда и водите провежда национална кампания Зелена България. За приза Зелен бизнес се бориха фирми и бизнес организации със свои проекти, финансирани и реализирани от самите тях, насочени към опазването на околната среда. Номинираните бяха в три категории – голям, среден и малък бизнес. Категорията за голям бизнес традиционно е най-оспорваната. В нея отличие получи и Девня цимент АД за постигнати добри резултати в опазването на околната среда. Специален благодарствен приз за подкрепа на екологични проекти получи Мобилтел ЕАД - за програмата си Еко грант.

Кампанията Зелена България продължава до края на годината в още две категории – най-активна община и най-зелен град.

Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова беше домакин на събитието и лично връчи наградата на изпълнителния директор на Загорка АД Николай Младено

Загорка

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |