Събития Община Стара Загора отбелязва Европейската нощ на музеите 2013

Община Стара Загора отбелязва Европейската нощ на музеите 2013

Сряда, 15 май 2013 г., 12:41
Размер на буквите

Стара Загора нощ музеитеОбщина Стара Загора организира богата културна програма по повод Европейската нощ на музеите 2013 на 18 май. Проявите ще започнат в 11.00 часа с прожекция на филм-концерт, посветен на годишнината от рождението на Борис Христов в залата на Регионална библиотека Захарий Княжески. От 18.00 часа на сцената на Летния театър започва рок концерт с участието на рок групи от Стара Загора.

Културното събитие стартира в Регионалния исторически музей – Стара Загора в 19,00 часа с откриване на Палеонтологична изложба в малката зала на 2-о експозиционно ниво. Половин час по-късно на Античната улица ще бъде открита изложба Монетите на скитските царе, съобщиха от пресцентъра на Общината. Посетителите ще могат да наблюдават демонстрация на работа с грънчарско колело и да участват в реставрация в специалния интерактивен кът Реставрирай сам на 4-о експозиционно ниво, където е експонирана изложбата Инструментите – двигател на технологиите през хилядолетията. Интерактивни кътове за снимки ще има на 1-о и 3-о експозиционно ниво. Лапидариумът ще бъде сцена на Музейна киновечер на открито. Специалистите от музея ще проведат томбола с награди за набиране на средства за брандиране на РИМ – Стара Загора.

В старозагорската Нощ на музеите от 19,00 до 01,00 часа ще бъде отворен Хилендарският метох, където посетителите ще могат да видят изложбата Начало на новобългарското образование в Стара Загора и да участват в учебен час във възрожденско училище в ателие Нашето Аз, Буки, Веди.

Отворен за посещение ще бъде архитектурният комплекс Музей на религиите (19,00 – 01,00 часа), където са експонирани изложбата Стари мерки, теглилки и монети от българските земи и фотоизложбата Индия, храмове и поклонници.

В къща музей Гео Милев от 19.00 часа стихове на поета ще прозвучат на български, испански, руски, английски, френски и немски език в изпълнение на ученици от СОУ Васил Левски, СОУ Максим Горки, ГПЧЕ Ромен Ролан, ПМГ Гео Милев и НУМСИ Христина Морфова. В 21.00 часа там ще започне среща с поета Таньо Клисуров, а от 22.00 – 24.00 часа битовата част на музей Гео Милев ще бъде отворена за посетители.

В Градската художествена галерия от 10.00 часа сутринта посетителите ще могат да видят камерната изложба Любен Диманов - живопис и графика Прозорецът и експозицията. Възрожденски икони от 19 век. Програмата за Нощта на музеите започва в 19:00 часа с концерт на ученици от НУМСИ Христина Морфова Стара Загора. Включени са още: изпълнения на Пиеси за пиано на Александър Иванов от 20.00 часа, концерт на Мъжки октет Св. Йоан Дамаскин с диригент Стефка Минкова – 21.00 часа и мултимедия Майстори на шаржа - 22.00 часа.

Младежката театрална студия Сцена 99 ще представи спектакъла Шест лица търсят автор в Зала ІІ етаж на НЧ Родина-1860 от 19.00 часа.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |