Събития Обществен дарителски фонд – Стара Загора

Обществен дарителски фонд – Стара Загора

Събота, 11 май 2013 г., 10:32
Размер на буквите

Икономически годишник на регион Стара Загора за 2013 годинаОт своето създаване през 2003 година Обществен дарителски фонд – Стара Загора работи за развитието на местната общност, като подкрепя инициативи на граждански организации и инициативни групи на местно ниво. Мотото на Фонда е: „Да създадем заедно промяната, която искаме да видим!”.

Фондът се стреми да възроди и да осъвремени дарителските традиции, като използва разнообразни практики за мобилизиране на ресурси от местната общност. Фондът набира средства за широк спектър от каузи, което го отличава от останалите НПО, които специализират в една или в няколко сфери на дейност.
Фондът помага на дарителите да реализират своите благотворителни намерения. Възражда културата на дарителство и подкрепя бизнеса при реализирането на неговата политика на социална отговорност за подобряване на живота в общността.

Икономически годишник на регион Стара Загора

За да е максимално полезен на своите дарители, Фондът предлага различни форми на дългосрочно дарителство: семеен или личен поименен фонд, дарителски клуб – за група приятели и съмишленици, дарителство по ведомост – за колеги или служители, маркетинг, свързан с кауза – процент от продажбата на даден продукт се заделя като дарение.

За корпоративните дарители Фондът предлага разработка и изпълнение на цялостна дарителска програма, изготвяне на концепция и стратегия за реализация на корпоративната социална отговорност.

От набраните средства Фондът предоставя финансиране за реализиране на граждански инициативи, като по този начин съдейства за развитието на местната общност. Фондът е единствената организация, която подкрепя проекти на граждански организации на местно ниво. Всяка година, със средства на дарителите, между 20 и 40 проекта получават финансиране. Проектите са насочени към: материално-технически подобрения; подобряване на жизнената и природната среда и за предоставяне на услуги към различни групи граждани.

* Обществен дарителски фонд (на английски Community Foundation) е модел за местна филантропия, възникнал в САЩ в началото на XX век. В момента има повече от 1400 обществени фондации по целия свят, като половината от тях са в САЩ. В България обществени фондации има в 13 населени места.

Фондация „Обществен дарителски фонд – Стара Загора”
ул. „Граф Игнатиев” 14 (партер)
гр. Стара Загора, 6000
тел./факс 042 602155
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. ,
www.fund-sz.org

 

илко груев

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |