Събития Ротари клуб – Стара Загора

Ротари клуб – Стара Загора

Събота, 11 май 2013 г., 10:27
Размер на буквите

Икономически годишник на регион Стара Загора за 2013 годинаРотари е най-голямата частна хуманитарна организация в света със 107-годишна история. В Ротари членуват над 1 200 000 души от над 200 страни. В България има 85 клуба с над 2300 членове. Ротари клуб – Стара Загора е член на световната организация Ротари Интернешънъл от 1994 година.

Организацията работи активно вече 20 години за развитието на общността и следва отговорно ротарианските идеи. Клубът партнира тясно и с другите членове на голямото ротарианско семейство – Инер Уил клуб, Ротаракт клуб и Интеракт клуб.

Основна задача в световен мащаб е програмата Полио плюс, с която движението си поставя за цел да елиминира изцяло полиомиелита (детски паралич) в световен мащаб. 100-процентното участие на членовете на Клуба в подкрепа на тази кауза е големият клубен проект за 2013 година.

Икономически годишник на регион Стара Загора

През 2012 година членовете на Ротари клуб – Стара Загора реализираха и други свои проекти.

Стара Загора беше домакин на първия по рода си в страната Ротари Експо 2012. Изложението е форум на бизнеса на ротарианци от България, с участие на ротари клубове от Балканските страни.
Членовете на клуба инициираха и се включиха активно в създаването на Ротарианска гора, като залесиха площ от 5 дка в местност над стадион Берое.

В навечерието на 135-годишнината от боевете за Стара Загора, Ротари клуб подари на жителите и гостите на града монументална пластика на птицата Феникс, символизираща възстановяването на опожарената през 1877 година Стара Загора. Пластиката е изработена и монтирана пред сградата на Общината със средства на ротарианци и с безвъзмезден труд на автора – старозагорецът Красимир Зарков.

В края на 2012 година Ротари клуб – Стара Загора връчи традиционната годишна стипендия на даровити деца от Стара Загора, този път в област астрономия. Отличените са Георги Славов, ученик от 12-и клас в ПГСАГ „Лубор Байер” и Деана Тенева от 9-и клас в ГПЧЕ „Ромен Ролан”.

 

илко груев

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |