Събития Прогрес АД повишава безопасните условия на труд с европейски средства (видео)

Прогрес АД повишава безопасните условия на труд с европейски средства (видео)

Вторник, 30 април 2013 г., 14:52
Размер на буквите

Прогрес АД повишава безопасните условия на труд с европейски средстваПредприятието Прогрес АД, което е в структурата на Холдинг Загора, осъществява проект Безопасен труд, здрави служители, висока производителност. Той е на стойност 120 000 лева, от които 96 000 лева са безвъзмездно финансиране по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси.

Една от основните ни задачи е да запазим работниците ни здрави, да им осигурим безопасни условия на труд, защото здравият работник носи висока производителност на дружеството. Затова много се зарадвахме, че по ОП Развитие на човешките ресурси имаме възможност да кандидатстваме за финансиране, съобщи Таня Радкова - икономически директор на Прогрес АД и ръководител на проекта.

Една от основните му дейности е изготвяне на анализ на състоянието и организацията на трудовия процес. Той ще бъде осъществен от Здраве и безопасност ЕООД. Фирмата е спечелила изпълнението на дейността след проведен конкурс.

Анализът ще бъде разработен в три основни аспекта: организацията на работата, връзките между различните структурни звена в основното производство; човешкия ресурс и условията на труд, обясни д-р Павлина Гидикова, управител на Здраве и безопасност ЕООД.

Инвестиционна дейност в рамките на проекта е изграждане на локална система за аспирация в цех Чистачен, където има висока запрашеност, която е в резултат на технологичния процес.

Част от проекта е и доставката на високо защитно работно облекло и лични предпазни средства. Ръководителят на проекта Таня Радкова заяви, че благодарение на европейското финансиране, е закупено възможно най-доброто облекло.

илко груев

Прогрес АД Стара Загора

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |