Събития Евриком ЕООД открива нов цех за восъчни смеси

Евриком ЕООД открива нов цех за восъчни смеси

Неделя, 21 април 2013 г., 12:01
Размер на буквите

Евриком ЕООДНов цех за производство на восъчни смеси открива Евриком ЕООД - Стара Загора на 25 април 2013 г., съобщи управителят Неделчо Атанасов. Производственият капацитет на новия цех, който е с висока степен на автоматизация , е 150 тона месечно. Инвестицията в него е на стойност 1,5 млн. лева.

Смесите са за производство на специални парафини, които с добавки са в основата на восъци за промишлеността с нови качества. Приложими са в металолеенето, производството на каучуци, хартиената индустрия и производството на свещи. Към цеха има и лаборатория на Евриком не само за сертифициране на продуктите, но и с възможности за развойна дейност. От инвестираните общо 1,5 млн. лева около 600 хиляди лева са финансова помощ по одобрения и изпълнен от фирмата проект по оперативна програма Конкурентоспособност на българската икономика. По проекта е финансирана и консултантска помощ от страна на водещ американски експерт с 40 години стаж в сферата на производство на парафини и восъци. За нас беше много полезна тази експертна помощ, особено за разработването на рецептурниците за новите проекти, сподели пред вестник Национална бизнес поща Неделчо Атанасов.

Екипът на Евриком ЕООД е особено благодарен на главния технолог Минчо Иванов, на арх. Любо Стоянов, на изпълнителите на строително-монтажните работи - Монтажинженеринг, на фирма Веркон и др. Всички те с професионализма си са допринесли изпълнението на проекта да е изцяло от български специалисти и фирми. Досега подобни проекти са реализирани в Украйна и Беларус, но от шведски и швейцарски инженерингови компании.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |