Събития В Стара Загора се провежда Панорама на професионалното образование (видео)

В Стара Загора се провежда Панорама на професионалното образование (видео)

Петък, 12 април 2013 г., 13:45
Размер на буквите

Стара Загора панорама професионално образованиеПанорама на професионалното образование се провежда за първи път в Стара Загора на 12 и 13 април в сградата на Държавната опера. Тя е своеобразна среща между ученици от 7-и клас, гимназисти, преподаватели, родители и представители на бизнеса и на работодателски организации.

Със свои щандове участват професионалните гимназии от региона.

Форумът е организиран от Община Стара Загора и Регионалния инспекторат по образованието. На официалното откриване присъстваха областният управител Недялко Недялков, зам.-кметът Иванка Сотирова, председателят на Общинския съвет Емил Христов, директорът на образователния инспекторат Татяна Димитрова, председателят на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов, изпълнителният директор на Българска стопанска камара - Стара Загора Иван Ленков и др.

Целта на инициативата е бизнесът да си сътрудничи с младите хора за придобиване на професионална квалификация, отговаряща на изискванията на пазара на труда.

Подкрепям инициативата на Община Стара Загора и Регионалния инспекторат по образование. С провеждането на панорамата Стара Загора ще покаже, че има капацитета и възможността да произведе професионалисти и да бъде горда с тези деца, на които един ден спокойно ще поверим бъдещето на бизнеса, заяви областният управител Недялко Недялков.

Вие сте щастливи, че живеете в Стара Загора - едни от водещите по икономическо развитие градове в страната. За нас, работодателските организации и за бизнеса, е много важно да има качествено професионално образование в региона. Ще съдействаме със стажантски програми и с гарантирани работни места, обяви пред стотиците ученици председателят на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов.

Той посочи като пример за успешно реализирал се млад човек Евгени Лишев, победител на предаването Кауза.bg на БНТ, който е възпитаник на Търговската гимназия в Стара Загора и е предпочел да развива бизнес в родния си град.

Иванка Сотирова приветства участниците в панорамата

Щандът

илко груев

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |